0
z159

Det er yderst vigtigt at tænke miljøorienteret og være bevidst om de små steder, man kan gøre en fordel i sin hverdag. Ofte kræver det kun helt små ændringer. Hvis man går i skole, er studerende eller arbejder, kan man fx kvitte plastikposerne, når man skal have madpakke med. I stedet kan man engangskøbe Billige poser med logo

Rejse

Læring er med til at danne

Alle kender vist til at have siddet i en matematik -eller kemitime og funderet over, hvornår man nogensinde i den virkelig tilværelse kommer til at bruge de redskaber, man bliver belært. Hvis det er en sådan tankegang, man har, kan det virke enormt demotiverende at lære. 

Formålet med læring er jo, at den skal give mening og være byggestenene på rejsen til at blive et helstøbt menneske med en kritisk sans og forståelse for den verden, man lever i. Det er b.la. vigtigt for at forme sig selv og finde ud af, hvilken retning i livet, man vil gå. Og denne kurs sætter man nemmere, hvis man er blevet udsat for en masse læring i forskellige baner, så man kan spore sig ind på, hvad man synes, er interessant. 

Måske elsker man at sidde og nørde med statistikker, tal og udregninger, måske elsker man at læse og afkode det utalte sprog eller måske elsker man musikken og dens kreative rum. Det kan være svært at finde ud af, hvad man har lyst til at beskæftige sig med fremtidsmæssigt. Det er også vigtigt at huske på, at man ikke kun har ét forsøg til at skabe sig sit fremtids-fundament. 

SprogLæring foregår ikke kun i skolen 

Læring er mange ting, og begrebet spænder vidt. Hele livet er en dannelsesrejse, og derfor er det vigtigt, at man tør udfordre sine grænser en gang imellem for at forny sin viden og erfaring. Jo flere forskellige ting, man udsætter sig selv for, jo større perspektiv får man i og med, at man har en større referenceramme. Når man starter sit sabbatår, kan læringen godt gå lidt i stå, fordi man glemmer at opsøge den. Men der er mange måder at udvide sin horisont på. Man kan fx give sig i kast med at lære et nyt sprog, der findes nemlig mange apps og andre midler, der kan nemt hjælpe en på vej. Vores verden er blevet så international, at dét at kunne et fremmedsprog også er en stor fordel senere i livet. Og så kunne man passende sammenkoble nysgerrigheden med en rejse til et andet land for at opleve og undersøge en ny kultur og på den måde få en forståelse for forskellige levegrundlag. Det er netop denne mulighed, der er exceptionel – at udvikle sig selv rent menneskeligt og fagligt på én og samme tid ved at opleve.