
Smarthome vinder efterhånden ind mange steder, og det det lyder også meget smart, men hvad er det egentlig? Og hvad bør man måske være opmærksom på, hvis man selv overvejer, om ens hjem skal være mere smart? Dette er noget af det, man kan få svar på, hvis man læser videre herunder.
Kan både fungere med Android og iOS
Uanset om man foretrækker at tale med Siri eller Google, kan man få det til at virke med de fleste smarthomeløsninger. Flere og flere producenter er begyndt at lave deres produkter, så de kan styres fra en iOS eller android enhed, og i langt de fleste tilfælde også denne enheds taleassistent.
Dette er helt grundlæggende det, som smarthome er: muligheden for at styre de fleste ting i sit hjem fra sin telefon. Med smarthomeprodukter kan man bl.a. styre sit lys, så det selv kan tænde på visse tidspunkter, eller når der f.eks. bliver for mørkt udenfor. Man kan også lave forskellige indstillinger, så alt lyset slukker, når man siger ”godnat” eller når man forlader huset.
Det er dog ikke kun lyset, man kan styre fra sin telefon. Mange af de højtalere, der bliver lavet i dag, kan også styres på denne måde. Her kan man også lave forskellige indstillinger, så man kan blive vækket med lige den lyd, man helst vil have. Man kan også trykke på en knap og få musik, der hjælper på koncentrationen, eller sige til sin telefon, at den skal starte festen, og så blæser de bedste festsange ud fra højtaleren.
Hvis man ikke synes, det er nok med disse muligheder, kan man efterhånden også styre mange andre ting i sit hjem med telefonen. Af disse kan bl.a. nævnes varmen i huset og i det hele taget mange elektriske ting som f.eks. kaffemaskinen, håndklædetørreren og vaskemaskinen. Alle disse ting kan man få til at tænde på de rigtige tidspunkter, så deres opgave f.eks. er udført til et bestemt tidspunkt.
Dette skal man tænke over, inden man går all-in på smarthome
Er man blevet hooked på ideen om smarthome, er der dog lige nogle ting, man bør tænke over, inden man investerer i en hel masse. Hvis man har planer om at bruge taleassistenten og f.eks. tale til sine højtalere, bør man være opmærksom på, at nogle mener, at producenten bag så kan lytte til alt, hvad man siger. Man skal altså lige gøre op med sig selv, hvordan man har det med det.
Derudover skal man også være opmærksom på, at for at alt dette kan virke optimalt, skal det have adgang til strøm og internet – ellers kan det ikke være en del af smarthome. Når først der er styr på alt dette, er der dog rigtig mange muligheder med smarthome og Android og iOS. Hvis man gerne vil vide mere om, hvad man kan med Android og iOS enheder, kan man blive klogere ved at klikke her og læse mere.
Hvis man gerne vil gøre sit hjem mere smart, er det altså bare med komme i gang med at anskaffe sig produkter, der kan medvirke til dette.