0
z159

Det kan være rigtig svært at lære nye færdigheder, eller tilegne sig ny viden. Hvis du ikke stadig er i gang med skole eller uddannelse, så husker du helt garanteret, hvor hårdt det var. Heldigvis er der råd, og du kan gøre det hele meget nemmere for dig selv, hvis du først koncentrerer dig om at få et par andre ting på plads.

1. Pas på din krop

Selv om det langt fra er os alle, der synes at sport er det fedeste i verden, så er motion nu engang det allerbedste du kan gøre for at øge din koncentrationsevne og dit humør. Hvis ikke du er til sport, så tænk i andre baner. Du kan træne noget, der gør dig rigtig god til noget. Noget som er sjovt, og kan gøres udendørs hele sommeren. Lær at svømme eller lær at ro. Brug vinteren på at træne og sommeren på at hygge ved vandet. Du kan læse mere på romaskineguiden.dk, hvordan du kan træne om vinteren!

ro2. Spis nok og spis godt

Ernæring har selvfølgelig også en masse at sige her. Ofte læser vi om de mange, der har problemer med at de spiser for meget og for usundt, men det gælder også for resten. Det er vigtigt at du spiser sundt, men faktisk endnu vigtigere at du spiser nok. Hvis ikke du får nok mad og masser af vand, går det ud over din koncentrationsevne og dit generelle helbred. Sørg derfor for at spise godt og i mænger, der passer til din krop og dit aktivitetsniveau. Indlæring er hårdt og kræver masser af brændstof!

3. Stik hovedet udenfor

Det er ikke tilfældigt at forslaget til motion rettede sig mod udendørsaktiviteter. Det er nemlig super vigtigt for hjernen at få masser af frisk luft og godt lys. En god gåtur i rask tempo giver lige så meget energi som en energidrik og så er det bare meget hyggeligere og ti gange sundere. Det første råd alle stressede og deprimerede får fra lægen eller psykologen er altid at komme udenfor, og det er slet heller ikke tilfældigt. Prøv bare at få en vane op at køre med at gå i 30-60 minutter hver dag, det gør en verden til forskel!

4. Ryd nu lige op

Et godt læringsmiljø må bestemt ikke undervurderes. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvordan vi bedst lærer og hvor vi foretrækker at lære. Nogle elsker at lære i skolen, nogle fungerer fint på en læsesal og nogle skal bare have fingrene i det hele selv. Det er op til dig at finde ud af. Fælles for alle er dog, at vi lærer bedst i et rent miljø med godt lys og god udluftning. Så tag en tur med støvkluden før du går i gang og åben et vindue imens!

5. Struktur hjælper alle

Nogle mennesker er super gode til det der med at have alt organiseret og skrevet ned. Men det er bare ikke os alle. Selv hvis du ikke er verdensmester i den del, så kan struktur stadig hjælpe meget. Få lagt en plan over hvad du skal lære og få sat nogle delmål, så du kan holde øje med, om du kommer ordentligt fremad. Og vigtigst af alt, så få lidt struktur på din hverdag! Motion, kost, en tur i skove, orden på hjemmet og så i gang. Hvis ikke der er orden på det basale, kommer du sjældent særlig langt med den spændende, men lidt svære og uhåndgribelige opgave det kan være, at lære!