0
z159

I denne senmoderne tid, vi lever i, er der utroligt mange mennesker, der lider af stress, depression, angst og andre former for mentale lidelser, der gør det sværere at leve et behagelig og balanceret liv til daglig. Hvis du kæmper med såkaldte indre dæmoner, skal du altså ikke føle skam omkring det, men hellere se det i øjnene, og forsøge at ændre på tingenes tilstand. Det er der mange forskellige måder at gøre på.

meditationSe tingene oppefra 

Der er mange bøger, film og hjemmesider fyldt med gode tips, råd og teori om psykiske lidelser, problemer med stress og så videre. Det kan være meget hjælpsomt at læse om problemet for at forstå det, og for at hente nogle redskaber til at få det bedre.

Der er nemlig ingen grund til at undertrykke følelser som stress, depression og så videre, og lade, som om de ikke eksisterer. I stedet er det bedre at lære om det, og forsøge at få et blik udefra. Når du døjer med stress, depression eller lignende, oplever du det kun så at sige indefra. 

Derfor kan det være utroligt givende at hæve sig ud af kroppen og kigge ned på sig selv, omgivelserne, livet og verden i det hele taget. Der er gode chancer for, at du på den måde vil opleve en større ro omkring det, der forårsager den stress, du føler. 

Det er dog ikke en hemmelighed, at de fleste mennesker har naturligt svært ved, at hæve sig op på et højere plan på den måde. Ellers ville alle gøre det, og ingen ville blive stressede. Ud over at læse om psykiske lidelser, kan det derfor være en god idé at indlede en ny aktivitet i hverdagen med det formål at skabe ro og balance. Det kunne for eksempel være yoga, som er en disciplin, der netop er kendt for at kunne give et nyt perspektiv på livet.

yogaTal med nogen om det svære

For nogen mennesker hjælper det enormt at give sig tid til at anskue tingene lidt udefra og falde til ro, trække vejret. For andre er det imidlertid ikke så let. Der kan sagtens opstå et behov for at se tingene i øjnene, konfrontere sine indre dæmoner og tale med nogen om det.

Til det formål findes psykologien og psykoterapien. Her er der netop en oplagt mulighed for, at tale med nogen om problemerne, finde frem til roden og få noget god, professionel hjælp til, hvordan du skal håndtere tingene.

Der findes psykoterapeuter i de fleste danske byer. Bor du i Roskilde eller omegn er her en god psykoterapeut roskilde. Der er stor forskel på de problemer, folk døjer med, og som sagt er det svært at se udefra og diagnosticere sig selv. Som man siger inden for terapiens verden, er det første skridt at indrømme det. Derfor nytter det ikke noget, at gå rundt og benægte, at du har brug for hjælp, når du uden det store besvær kan træde ud på den vej, der kan føre til et bedre liv i balance.