0
z159

At dykke er en af de bedste måder at opdage verden på. Vi tilbringer så meget tid over vandet, at vi glemmer, at der er en hel verden at udforske under vandet. Det kan være alt fra huler til gamle skibsvrag, som du kan udforske alene eller med venner eller i grupper.

Du kan svømme med hvaler, delfiner, skildpadder eller rokker og meget mere. Her i denne artikel finder du nogle af de bedste steder i verden at tage på dykkerferie eller bare svømme generelt, både for begyndere og mere avanceret dykkere. Derudover er marinelivet generelt godt her.

Dyk i Grækenland – en vidunderlig underdog

Når det kommer til dykkersteder, så er Santorini nok ikke det første sted, som folk tænker på. Men det betyder ikke, at det ikke er et godt sted. Tværtimod så er det faktisk et af de bedste steder i verden at dykke. Det er et af de bedste steder at dykke i Grækenland på grund af dets geologi og vulkanske aktivitet.

dykning_snorkling_ferie_rejse

Men hvis du leder efter smukke, store koralrev, så er det ikke stedet for dig; så skal du nok til Asien eller Caribien. Der er også et skibsvrag, som ikke ligger så langt under vandets overflade. Derfor kan folk, der udelukkende snorkler eller ikke er så erfarne dykkere også få en god oplevelse. Derfor er Santorini stedet for dig, som ønsker en god dykkeroplevelse eller bare ønsker at se et smukt marineliv.

La Martinique – bedste dykkersted i Caribien

På alle dykker-/marinesider er Martinique jævnligt vurderet som et af de absolut bedste steder at dykke i verden. Dette sted tilbyder utroligt diversitet i dyrelivet under vandet. Det er ikke kun folk, der dykker, som vil nyde dette sted. Det er et sted for alle, der elsker naturen og dyreliv. Det har nogle af de smukkeste tropiske fisk, som alle mennesker i alle aldre kan beundre. For de mere avancerede dykkere, så byder La Martinique på noget af den bedste dykning efter skibsvrag.

I 1902 udbrød Mt. Pelee. De fleste af skibene er fra dette årstal. Men det betyder ikke, at stedet ikke også er for begyndere. Du kan sagtens tage hertil som begynder og have en fantastisk dykkeroplevelse. Ellers så svøm rundt og nyd det dejlige vand og sol.

Er ulykken ude

Lige som med alle ting i livet, så kan der ske ulykker. Der er mange farlige steder at dykke, og dykning generelt er ikke helt ufarligt. Derfor er der desværre altid en risiko for, at det kan gå galt. I tilfældet af, at det går galt, og du undslipper uden alt for mange fysiske men, så kan der altid være de psykiske følger. Det er ikke ualmindeligt, når folk kommer ud for et uheld og undslipper med livet i behold, at de får psykiske problemer.

dykning_snorkling_ferie_rejse

Det kan være i form af PTSD, som står for posttraumatisk stresssyndrom. Der findes behandlingssteder for dette. Der er psykologer, som specialiserer sig i dette og kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude.

Efterlad en kommentar