0
z159

Vi er midt i den digitale tidsalder. Alt bliver digitaliseret, lige fra togbillet til pengesager. Du kan sikkert også selv mærke, at du bruger internettet mere end nogensinde. Når du skal finde opskrifter, overføre penge eller købe et nyt sæt sko er internettet altid til stor hjælp. Men internettet kan også være en svær størrelse at finde rundt i, og hvad der ligger bag hjemmesiderne, kan være svært at gennemskue. På trods af at det er de fleste, der bruger internettet hver eneste dag, er det de færreste, som egentlig forstår sig på teknologien bag. Derfor kan man også nemt komme til at falde i fælden med netkriminalitet. 

skærm med kodningNetkriminalitet er en stor realitet

Grundet den almene forvirring omkring internettet, er der også mange kriminelle på internettet. Derfor er det vigtig at beskytte sig selv mod potentielle farer. De kriminelle finder hele tiden nye metoder til at få adgang til dine sensitive data. Derfor kan det være umuligt at følge med i, hvordan man beskytter sig selv. En hovedregel er aldrig at åbne links, som du får tilsendt, medmindre du er sikker på, at du kender afsenderen. Men nu om dage findes der mange måder hvorpå du kan få virus i din computer. Og det er svært at komme af med når det først er sket. Derfor er det vigtigt, at du for alt i verden undgår at få virus i din computer. 

Antivirus beskytter mod angreb på computeren

Når du får en ny enhed, er det vigtigt at beskytte den mod virus så hurtigt som muligt, da du ellers er et let offer for netkriminalitet. Til det kan du bruge antivirus. Antivirus er et program, som du installerer på din computer. Det hjælper med at scanne for virus når du f.eks. downloader noget, så du ikke ved et uheld installerer virus på din computer. Det er vigtigt med en god beskyttelse, så du ikke får virus. Det er også vigtig at holde din antivirus opdateret, så den hele tiden kan beskytte mod nye slags angreb fra vira. Hvis du gerne vil have en god og sikker beskyttelse, kan du bruge Avast. Avast er et virusprogram, der beskytter mod hackere, datatyve og vira. Med et godt beskyttelsesprogram som Avast er du sikker på at dine data er i sikkerhed, når du surfer rundt på internettet, og du kan trygt bruge internettet til fri benyttelse.