0
z159

Der er meget at tænke på, når man starter på en ny videregående uddannelse. Du skal lære en masse nye mennesker at kende, få læst pensum, møde op til undervisningen, og måske skal du endda også falde på plads i en ny by. Det kan godt være overvældende, men det gode er, at sådan er det for alle. For at komme godt i gang med din uddannelse, er der nogle ting, du kan tænke over. Læs med her.

Det handler om at lære

På de fleste studier er der vildt mange festlige arrangementer til at starte med. Der kan nærmest være flere hver eneste uge, og selvom det er fedt, kan det tage ret hårdt på kræfterne. At tage en uddannelse handler ikke kun om at få venner for livet eller om at få råd til en fed BMW. Det handler heller ikke kun om at booste CV’et eller at få de højeste karakterer. En meget central del af det, du gerne skal tage med, når du er færdig, er nemlig at have lært en masse.

Det kan man hurtigt komme til at glemme, fordi hverdagen hurtigt kommer til at fyldes med venner og fokus på, hvordan eksamener kommer til at gå, men det er vigtigt at huske, at en uddannelse er en proces, hvor du får mulighed for at fordybe dig i noget, du synes er spændende. Okay, så du får måske ikke 12 i alt, især ikke i starten, men alting er en del af en længere rejse mod et velunderbygget indblik i et bestemt område. Du skal derfor huske ikke at være bange for at træde ved sin af, for det lærer du også meget af. Giv dig selv lov til at fejle, og så finder du ud af, at fejlene er med til at åbne dit sind.  Læser

Giv ikke op

Mange oplever, at det godt kan være ret antiklimatisk at starte på en uddannelse. Måske har det været din store drøm igennem mange år, men når du pludselig står i det, er det ikke helt det, du tænkte, det ville være. Frygt ej, for det er en ganske normal følelse. Der findes ikke ”drømmeuddannelser”, for du ved simpelthen ikke, hvad du går ind til, før din hverdag på studiet begynder.

Det kan være mega hårdt og mega svært at læse til tider. Der kan også være utroligt kedeligt. Men det er alt sammen forhold, som for det meste fortager sig, og tit handler det simpelthen bare om at give dem en chance. Det første halve år er ofte rigtig svært for mange, men hvis du bare hænger i, ender det nok med, at du bliver ret glad for det alligevel.