0
z159

At starte på et nyt studie er en stor ting. Det er en kæmpe omvæltning. Du skal derfor være forberedt på, at de første par måneder bliver hæsblæsende med. For at gøre studiestarten til en god og spændende oplevelse, er det vigtigt, at du får noget struktur på hverdagen og ikke mindst forkæler dig selv.

Socialt studieSkab overblik fra starten 

Når du starter studie, er der en hel masse ting, du skal skabe overblik over. Lektier, holdtimer, forelæsninger, sociale aktiviteter og eksamensdatoer er bare et lille udpluk af det, der skal skrives ind i kalenderen. Specielt hvis du kommer direkte fra gymnasiet, vil du opleve en væsentlig forøgelse af aktiviteter, du skal forholde dig til.

Livet på et studie handler i rigtig høj grad om at være studerende. Du er ikke længere en elev, der skal lære noget er læreren. Du er nu en studerende, der selv har ansvaret for at tilegne dig viden. Dette kan være en stor udfordring til at starte med. Du vil helt sikket også opleve, at du skal sætte langt mere tid af til at studere, end du har været vant til. 

Derudover handler studiestart også om at blive en del af et studiemiljø. Du skal derfor også være skarp på den sociale del af dit studie. 

Alt i alt er der rigtig mange aktiviteter, du skal være en del af på dit studie. Det er derfor ikke dårligt givet ud at bruge et par dage i starten af studieåret på at skabe overblik over dine ugeplaner. På den måde kan du med ro i maven deltage i sociale aktiviteter.

Træk vejret og prioriter de vigtige ting 

Når du starter studie, skal du også lære at prioritere din tid. Du vil få et væld af tilbud om fester specielt i starten af året. Du kan ikke nå at være med til det hele. Det må du acceptere. Det er vigtigt at prioritere det, du har mest lyst til. Og så slutte fred med det, du ikke når. 

Studiestart er en stresset periode, og du skal huske at have dig selv med. Studietiden er lang, og du får rig mulighed for at blive en del af en gruppe i løbet af årene. Så slå koldt vand i blodet og træk vejret dybt. Du skal nok nå det hele.

HjemForkæl dig selv og dit hjem

Når du gennemgår stressede perioder, er det vigtigt at passe på dig selv og forkæle dig selv. En god måde, hvorpå du kan gøre dette, er ved at forkæle dit hjem. Det er nemlig vigtigt at føle sig godt tilpas derhjemme. Måske har du brug for en ny sofa? Måske har du brug for et nyt skab? I sidstnævnte tilfælde er et vitrineskab en rigtig flot løsning. Klik her og se nærmere.