0
z159

Hvad end du prøver selv at uddanne dig indenfor dit felt, eller du går i skole i øjeblikket, kan de fleste nok godt skrive under på, at det kan være svært at overskue. Det kræver store mængder mental energi at lære noget, så det sidder fast. Hvis man ovenikøbet skal skrive et væld af skriftlige opgaver eller lave en masse udregninger, bliver det bestemt ikke nemmere. Med nutidens teknologi, kan det dog gå hen at blive nemmere at holde fokus og få læring indenbords. Et eksempel på sådan teknologi kunne være de mange såkaldte extensions, der findes til internetbrowseren Google Chrome. Det er små programmer, der ligger og kører i baggrunden, og som på forskellige måder kan interagere med browseren. 

For overhovedet at kunne få glæde af nogle af dem kræver det dog, at du først og fremmest downloader Google Chrome. Download Google Chrome og så er du klar til at udnytte internettet til dets fulde potentiale i løbet af din læring.

KoncentrationStyrk koncentrationen

En af måderne, hvorpå de mange extensions, Chrome giver dig adgang til, kan hjælpe dig, er ved at styrke koncentrationen. Mange har i disse dage svært ved at koncentrere sig i længere tid ad gangen, og den slags koncentration kan altså være fuldstændig afgørende under uddannelse. Du kan derfor downloade op til flere forskellige extensions, der på varierende vis hjælper på koncentrationen. Det kan for eksempel være extensions, der blokerer kommentarer, reklamer eller andre distraherende elementer. Der findes sågar extensions, der kan forbyde dig adgang til hele sider i et bestemt tidsrum. 

I den lidt mindre ekstreme ende af det spektrum, findes der også extensions, der hjælper dig med at lave en flot, indbydende og overskuelig todo-liste. Den slags kan gøre underværker for koncentrationen såvel som planlægningen af din dag.

Pige der arbejderOrdbøger og notater

Extensions kan dog også hjælpe dig i dit uddannelsesforløb på en mere direkte måde. Læser du for eksempel fremmedsprog, findes der for eksempel extensions, der lader dig oversætte ethvert ord, du læser med bare et enkelt klik. Det kan virkelig ende med at spare dig tid. I samme boldgade findes der også extensions, der hjælper dig med at terpe sproget. Forestil dig, hvor god du ville blive, hvis du fik terpet et ord, hver gang du åbner et browservindue. Deri ligger styrken af rigtig mange af de extensions, der fokuserer på uddannelse. De får sneget læringen ind, selv når du føler, at du holder fri.

Slutteligt er der også et væld af extensions fra Chrome, der kan hjælpe dig, når du tager noter. Hvis du førhen bare har taget notater på papir eller i et ganske almindeligt offline tekstbehandlingsprogram, så kan det virkelig hjælpe at bruge et online program som en Chrome extension i stedet. På den måde kan du nemlig synkronisere det på tværs af dine enheder, linke til hjemmesider og søge i indholdet, når du skal finde gamle noter. Så kan du hurtigt skrive noter, og du kan finde dem igen lige så hurtigt. Med det og mange andre extensions, kan du gøre undervisningen meget nemmere.