0
z159

Teknologien er efterhånden nået så langt, at du ganske enkelt ikke kan gennemføre en uddannelse uden at have en computer. Alt lige fra informationer til opgaveskrivning og research foregår på computeren, og hvis man en dag har prøvet at møde op med en defekt computer, ved man, hvor vigtig den er. 

Bare det at have en computer er dog ikke nok. Den skal helst også være velfungerende og hurtig samt have et godt batteri. På den måde er du nemlig ikke tvunget til at sidde limet op ad stikkontakten, ligesom du hurtigt og nemt kan navigere rundt og få gjort det, der er vigtigst.

ArbejdeVigtig hardware

Hvis du er på vej ud for at købe en computer til uddannelsesbrug, er der derfor et par overvejelser, du bør gøre dig. En ting er dog slået helt fast fra begyndelsen. Medmindre du modtager undervisning fra hjemmet, skal du selvfølgelig have en bærbar computer, du kan tage med dig i tasken, der mange steder også går under navnet laptop. Derudover bør du gøre dig klart, hvor længe du har tænkt dig at beholde din laptop. Alt efter hvor meget du bruger den, og hvilken kvalitet den er i, har de nemlig forskellige levetider, som du med garanti kan forhøre dig nærmere om i forretningen. 

På nær det faktum, at du selvfølgelig skal have en bærbar computer med en rimelig processor og et ordentligt batteri, er der dog ikke nogen opskrift på den bedste computer til uddannelse. Det handler i høj grad om, hvad din uddannelse går ud på. 

Mange kreativt sindede mennesker er for eksempel hyppige brugere af de tynde laptops fra Apple ved navn Macbooks, da disse fungerer godt til den slags arbejde. Kræver din uddannelse imidlertid, at du har processorkraft til at behandle store mængder data eller køre store programmer, bør du overveje en computer med betragteligt bedre processorkraft.

KoderVigtig software

Det er ydermere værd at bemærke, at computerens hardware, det vil sige fysiske aspekter såsom batteri og processor, på ingen måde bør være det eneste afgørende i forhold til, hvilken laptop du erhverver dig. Software, altså programmer der kører på computeren, kan være lige så vigtige. Det er for eksempel derfor, at mange i de kreative uddannelser, som nævnt, gør brug af en Macbook. Når du køber en ny laptop, bør du altså også sørge for, at du får den rigtige software med i købet. I en uddannelsessammenhæng, falder tankerne selvfølgelig med det samme på office-programmer såsom programmer til tekstbehandling og regneark.

Noget de fleste glemmer er dog software til virusbeskyttelse. Der er ikke noget mere surt, end når flere dages hårdt arbejde går tabt på grund af ondsindet malware. Sørg derfor for at købe en stabil laptop med CCleaner, så du undgår den skæbne. Ofte kan du få virusbeskyttende software med i købet, men selv når det ikke er er tilfældet, bør du få det anskaffet, og det skal helst være noget af god kvalitet. Når du ved alt dette og har gjort dig de rette overvejelser, er du klar til at gå ud og købe din nye computer.