0
z159

Computeren er kommet for at blive. Den er over årene blevet en fast del af meget uddannelse på grund af dens mange fordele. Det er ikke nødvendigvis dumt at skrive noter i hånden, men det er ikke den mest effektive fremgangsmåde længere. Her er nogle af fordelene ved at bruge computeren, når du skal til at lære eller studere.

computer læringComputeren og dens vigtighed i undervisning

I Danmark taler vi meget hurtigt. Tommelfingerreglen siger, at vi ytrer omkring fire ord i sekundet. Hvis man er blandt de hurtigste på tasterne, så kan man sagtens skrive over 100 ord i minuttet, men selv det er ikke i nærheden af de 240, som vi taler. Når vi skriver, er vi endnu langsommere. Skal du skrive noter under en forelæsning eller time, så kan det altså være svært at skrive den gyldne sætning fra læreren ned og stadig lytte med. Om du skriver noter på computeren eller ej, så er det stadig vigtigt, at du har den til research. Internettet lagrer en nær uendelig mængde information. Det er efterhånden en nødvendighed på alle uddannelsesinstitutioner, at du er i stand til at angribe internettets mange kilder med en kritisk tilgang. Mange underviser også i dette. Det er ydermere et stigende krav, når det kommer til videregående uddannelser. Her er gruppearbejde i studiegrupper en vigtig del af læringen, og det kan være svært at samarbejde, hvis man ikke benytter sig af den rette teknologi.

Hvordan sættes computeren op til læring?

Afhængigt af hvad man studerer og læser, så er det ikke alverdens ting, man har brug for, når man skal til at benytte computeren til læring. Microsofts Office-pakke er den gyldne standard inden for uddannelse, læring og præsentation. Den kommer dog med en vis omkostning, såfremt ens uddannelsesinstitution ikke har en elevaftale, der gør det gratis for de studerende. Google har dog en masse gode alternativer i form af redskaber som Docs, Sheets og Slides. De bruges alle online, og de har ingen begrænsninger, når det kommer til de essentielle formater. Er det nødvendigt at gemme og sende dokumenter videre, så kan dette sagtens klares gennem dem. Det er desuden altid en fornuftig idé at have sikkerheden i orden, når man skal i gang med at researche på internettet. Derfor bør man hurtigt få anskaffet sig den rette software. Et antivirusprogram fra Bitdefender er et godt bud på, hvad man skal have fat i. Så er man altid sikret, lige meget hvor man får klikket, når man browser efter kilder.

computer tekstforfatningHvor god skal computeren være?

Det kommer an på, hvad man læser og har brug for. Hvis man ikke skal bruge computeren til meget mere end at researche og skrive, så er det nok ikke nødvendigt at anskaffe sig den dyreste model. Når det så er sagt, så er der et par ting, der er gode at have med in mente. Er man eleven, der godt kan lide at have over 25 faner og programmer åbne, når man søger information på nettet, så skal man være opmærksom. Visse browsere er tungere end andre, og der kan derfor være behov for en del ram. Tror man, at man nogensinde skal bruge video- og lydprogrammer til produktion, så er der behov for flere kræfter på alle specifikationer.