0
z159

Skolevejen eller vejen til børnehaven eller andre daginstitutioner kan være farlig for små børn. Det tager nogle år før du kan føle dig tryg med at lade dem gå alene. Men hvordan lærer de det? Helt sikkert ikke ved at du kører dem i skole med bilen. Det er hverken godt for dig, dit barn eller klimaet, så der må findes en bedre måde.

Og det gør det. Den optimale løsning her kunne være en cykeltrailer. En cykelanhænger til børn har plads til et eller to børn og sådan får du dem sikker i skole, indtil de er store nok at de kan lære at cykle selv. 

lille dreng med rød rygsækDer er mange fordele, eller flere fluer som du klapper med et slag, og dem kan du få en bedre fornemmelse for ved at kigge med lige her:

  • Det er sundt for dig – du får motion, som ingen af os nogensinde kan få for meget af. At cykle er en af de bedste måder at motionere på. Ved at cykle dit barn i skole får du frisk luft og bevægelse og det er den bedste start på dagen. 
  • Det er sundt for klimaet – hver kilometer du cykler i stedet for at bruge bilen er også en gevinst for klimaet. Det kan der heller ikke være for meget af.
  • Det er sundt for dit barn – selv om ungen ikke bevæger sig aktiv i en cykelanhænger så er den dog i den friske luft. Det giver også ham eller hende en bedre start på dagen, end hvis det var en biltur. 
  • Dit barn lærer at bevæge sig i trafikken – ved at cykle med dig lærer dit barn mere og mere om at bevæge sig sikker i trafikken. Ungen lærer ikke direkte at cykle, men den vænner sig til og bliver fortrolig med cykler. Det er det første vigtige skridt mod at lære at cykle selv.

At køre i bil er helt værdiløs for et barn

Du gør dit barn ingen tjeneste ved at køre det i bilen til daginstitutionerne. Udover måske at ungen kan prale med det, så har det ellers ingen værdi. Barnet lærer simpelthen intet af det og er en passiv passager. Med en cykelanhænger er barnet også passager, men på en helt anden måde. Her kan ungen deltage aktiv i trafikken. Alt er meget tæt på men alligevel på sikker afstand, og det giver en helt anden slags erfaring. 

dreng med cykelhjelmSpred det gode budskab

Og når du har overbevist dig selv om fordelene, hvorfor så ikke sprede budskabet på de sociale medier? Jo flere forældre der dropper bilen til fordel for en cykel med cykelanhænger, jo bedre er det for alle. Klimaet kommer os alle ved, og hver en lille smule hjælper.