0
z159

Det menneskelige liv består ikke blot af en enkelt eller to dele, men er en sammenfiltret mosaik af flere aspekter. Hvad end det er for et aspekt, der er tale om, kan man have behov for assistance til at få så meget ud af det som muligt. Fagforeninger til dit arbejdsliv, vejhjælp til din bil eller blot gode råd til at udleve dine fritidsaktiviteter.

TrafikuheldHvorfor være medlem af en fagforening?

En fagforening er ikke at forveksle med en a-kasse, da disse ikke udbetaler nogen form for dagpenge, men snarere hjælper med at varetage dine interesser som arbejder. De gør sådan noget som at forhandle overenskomst, hjælper med at forhandle lønforhøjelse og hvordan dine forhold på din arbejdsplads kan blive forbedret. Specielt i situationer som du ikke kan håndtere på egen hånd, kan det være nyttigt at være medlem af en fagforening. Der findes mange forskellige fagforeninger for mange forskellige fagområder, så odds er, at dit eget dækkes ind på et eller andet sted. Typisk ligger prisen et sted mellem 100 og 200 kr. per måned, hvorved prisen er til at overkomme for de fleste. Mange tilbyder også rabat hos visse a-kasser, som de samarbejder med. Ingenlunde fungerer en fagforening som en form for sikkerhedsnet for dit arbejdsliv.

FodboldBeskyt din bil med vejhjælp

Særligt hvis du arbejder på steder, hvor der ikke er let tilgang med offentlig transport, kan det ofte være en god idé at have en bil. Men fra tid til anden opstår der situationer, hvori du har brug for hjælp; det kan være, at dit batteri er fladt, motoren har problemer, et dæk er punkteret, du er løbet tør for brændstof, eller du er havnet i et færdselsuheld. Her er det en god idé, hvis man i forvejen abonnerer på vejhjælp. Vejhjælp er kort sagt en form for bilforsikring specielt rettet mod denne form for situationer, skønt den konkrete udformning af deres løsninger kan variere. Har man vejhjælp kan man få hjælp markant billigere og uden at skulle forhandle pris, før de kommer. Dette skaber en form for tryghed, da man slipper for uventede omkostninger forbundet med, hvordan vejhjælpere typisk er timelønnet.

Det er ikke kun ved arbejdssituationer, hvor du kan få brug for en bil og risikere at få brug for vejhjælp. Også hvis man er en af de mange danskere, der tager ned for at overvære den tyske Bundesliga, er det oftest en god idé at have vejhjælp.

Efterlad en kommentar