0
z159

Du tænker måske ikke over det til dagligdag, men du kan mærke, når stemningen er hyggelig, god eller måske ubehagelig. Når du træder ind i et rum, er der nemlig mange faktorer, der gør udfaldet for, hvilken stemning du kommer i. Både indretning, lys og farvekombinationerne har noget at sige. Disse faktorer er naturligvis gode at være bevidst om, når du skal indrette dit hjem. Dit hjem skal nemlig give den helt rigtige stemning, der passer til dit behov.

lamperIndretning

Din indretning har slevfølgelig meget at sige i forhold til, hvilken stemning du går efter. Det er klart, at et designermøbler med et skarpt udseende udtrykker noget andet i forhold til træmøbler og bløde linjer. Så hvilken stemning, vil du gerne give, når dine venner og familie træder ind i dit hus? Skal det være hyggeligt? Skal det være skarpt og udstråle selvsikkerhed? Skal det være farverigt og give en stemning af fest og farver? Valget er dit. Så længe du formår at kombinere dine ønsker omkring stemningen med de rigtige møbler, så når du helt sikkert i mål.

Lys 

Du tænker måske ikke så meget over det, men lyset er faktisk en af de vigtigste faktorer, når du skal skabe en stemning. Prøv at tænk på en gyserfilm. Der bruger filmproducenten typisk svagt lys med måske en blålig tone. Dette minder os om ubehag og kulde. Samme tankegang gælder selvfølgelig, når du skal skabe en stemning i dit hus ved hjælp af lys.

Hvis du går efter en hyggelig stemning, kan du skabe mulighed for nedsat lys. Måske i form af en stor lampeskærm. Dette giver et gulligt lys, der minder om lyset fra en brændeovn. Det vil give en stemning af varme og hygge.  

Hvis du bor i Nordsjælland, er det værd at tage forbi en Elektriker Hillerød og tjekke deres muligheder ud. 

Farven på væggen 

I hvilke farver, du maler dine vægge, har ligeså stor betydning som lyset. Ja faktisk spiller de to elementer tæt sammen, når det handler om at skabe en stemning. 

Der er mange forskellige muligheder for farve på væggen. Det behøver nemlig ikke kun at være en ensfarvet væg, der er din eneste mulighed. Du kan male din væg i alverdens mønstre og dermed også skabe alverdens stemninger. Men sørg for at samspillet mellem farve, lys og indretning er troværdigt og godt. Sådan skaber du nemlig den stærkeste og mest ensrettede følelse og stemning.