0
z159

Hvis du står i en situation, hvor du har brug for flere penge end du selv har til rådighed, har du mulighed for at tage et lån. Når du låner penge, vil du få det pengebeløb, som du har brug for. Det er dog ikke nogen gave, og derfor skal du altså betale pengene tilbage på et senere tidspunkt.

Du kan låne penge af flere forskellige. Det kan både være din familie eller dine venner. Oftest er det dog banken eller en anden låneudbyder. Det gælder især, hvis du skal tage et større lån.

Her kan du låne penge

Engang skulle du i banken, hvis du gerne ville tage et lån. I hvert fald hvis ikke dine venner eller familie kunne hjælpe dig. Sådan forholder det sig dog ikke længere. I dag findes der et utal af forskellige låneudbydere. Derfor har du også mulighed for at tage et lån flere forskellige steder.

Krav til dig som låner

Alle låneudbyderne har fælles krav, som de skal overholde, hvis de gerne vil udlåne penge til dig. Disse krav omfatter blandt andet, at de skal sikre sig, at du kan betale lånet tilbage. Det er både for at sikre dem selv, så de ved, at de får de udlånte penge tilbage. Men det er også for at sikre dig, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke kan betale din gæld.

Ofte vil det derfor være et krav, at:

  • Du er over 18 år
  • Du ikke er registreret i RKI
  • Du har en sund og fornuftig økonomi
  • Du har en fast indkomst

Vær opmærksom på ÅOP

Når der findes så mange låneudbydere, er det også altid en god idé at spørge flere forskellige steder inden du optager et lån. På den måde kan du sikre dig, at du får et lån til den bedste pris.

Når du skal sammenligne priser på lån, er det vigtigt, at du kigger på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det vil sige, at dette tal afslører hvor dyrt dit lån egentlig er. Derfor bør du altid gå efter et lån, der tilbyder dig en så lav ÅOP som mulig.

Andre faktorer, der påvirker prisen på dit lån

Det er dog ikke kun ÅOP, der påvirker prisen på dit lån. Prisen vil også blive påvirket af følgende:

  • Lånebeløbet
  • Løbetiden på lånet
  • Renten på lånet

Ofte vil dit lån være billigere, desto hurtigere du forventer at kunne tilbagebetale det. Det skyldes, at låneudbyderen naturligvis er interesseret i at få sine penge tilbage hurtigst muligt.

Derudover er det også en god idé at forhandle dig frem til en så lav rente som muligt. Det er nemlig penge, som du skal betale for at få lov til at låne beløbet. Det vil med andre ord sige, at det ikke er penge, som du får lov at bruge.