0
z159

Måske er du en af dem, som ikke tænker så meget over din søvn og hvordan den forbedres. Du går bare i seng når du er træt og står op så du kan komme på arbejde eller i skole. Men faktisk er det ret vigtigt at have en vis viden og forståelse af hvad der skal til for at få en god søvn.

Kvalitets søvn giver bedre overskud

Grunden til at du bør gøre hvad du kan for at forbedre din nattesøvn, er at de faktisk har en stor indvirkning på din dagligdag. Selvom du måske sover det rigtige antal timer, så vil du ikke være optimal udhvilet hvis du ikke har sovet godt i løbet af disse timer. Det er vigtigt at din seng giver din krop den støtte den har brug for, for at du kan sove uden afbrydelser. For det hjælper ikke så meget at have sovet i 8 timer, hvis man samtidig har været vågen minimum en gang i timen hele natten. Så kommer man aldrig ned i den dybe og gode søvn.

kvinde-soverNår man har fået en rigtig god nats søvn, så vil en koncentration og produktivitet stige og du vil derfor få meget mere ud af dine vågne timer. Det kan både være på arbejdet og i det private. Den overskud god søvn giver, kan være med til at du har energien til at få løbet den tur du gerne vil ud på eller at du får lavet sundere mad selvom det måske tager længere tid.

En topmadras kan være løsningen

Der er hverken godt for dig at din seng er for blød eller for hård. Når din seng bliver ældre kan det også være at den er sunket så meget sammen at du mærker fjedrene længere nede i madrassen. Dette er heller ikke noget som hjælper dig til at sove bedre.

 

Overordnet kan du dog afhjælpe en dårlig madras en hel del, ved at anskaffe sig en rigtig god topmadras. Nogle er utrolig glade for at få en memory skum topmadras ovenpå deres madras, fordi denne former sig efter ens krop og dermed støtte en de steder man har mest brug for der. En topmadras af memory skum er især god hvis man lider af rygproblemer.

 

Andre vælger dog en topmadras af latex. Dette er især et godt valg hvis man har det ret varmt om natten. For når topmadrassen er af latex vil det virke kølende, da den lader kroppen ånde og du vil derfor opleve at du vågner mindre i løbet af natten.