0
z159

Eksamenstiden kan være en stressende tid for den studerende. Der kan være meget læsestof, der skal nås at læses igennem inden den store eksamen. Samtidig skal læsestoffet også hænge ved hukommelsen, når der endelig skal præsteres. Det er helt normalt at være nervøs op til en eksamen, men for nogle studerende kan det være angstprovokerende at skulle til eksamen. Hvad end du har eksamensangst eller bare er meget nervøs for eksamen, er der nogle ting, du kan gøre for at blive helt klar til eksamen. 

BadmintonAktive pauser

Måske har du prøvet at sidde med noget læsestof flere timer i streg uden at holde pause. Det er de færreste, der kan holde til at køre på i så lang tid ad gangen. Det er derfor en god idé at holde pauser ind imellem eksamenslæsningen. Det kan gavne at planlægge realistiske pauser på forhånd, så pauserne ikke føles som overspringshandlinger. Det kan give dig mere ro i pauserne, hvis du på forhånd har planlagt pauserne. 

Forskning viser, at man husker bedre, hvis man får pulsen op efter at have læst. Du kan altså med fordel bruge dine pauser til at få pulsen op. En god aktiv pause kan hjælpe dig med at huske dit læsestof, og måske får du en ny idé, mens du holder pause. Du kan spørge din studiemakker, om vedkommende vil holde en aktiv pause med dig over et spil badminton. Du kan finde gode tilbud på badmintonbolde så I sammen kan få en pause fra eksamenslæsningen, og samtidig kan I være aktive sammen.  

Menneskets bedsteven kan hjælpe på eksamensangsten

Mange unge studerende lider i dag af eksamensangst. Der findes dog forskellige slags terapihunde, der kan være med til at mindske eksamensangsten. Hundens tilstedeværelse kan være med til at berolige personer, der enten lider af angst, depression eller stress. Hundene kan være med til at mindske stressen, fordi tilknytningsresponserne udløser det, der også kaldes for kærlighedshormonet. Hvis du lider af eksamensangst, kan det altså være en mulighed at købe en hund. 

Det er selvfølgelig ikke helt gratis at holde hund. Udover hunden skal der både sættes penge af til legetøj, foder, dyrlæge og basisudstyr. Det kan være en god idé at vide noget om en pris for at holde hund. På den måde bliver du ikke overrasket over ekstraudgifter til hunden. I sidste ende kan pengene være godt givet ud til eksamen. 

hund til terapiTest dig selv

For at huske alt læsestoffet kan du tage forskellige quizzer, der gør det lidt sjovere at lære. Det er dog ikke kun vigtigt at kunne huske alt læsestoffet. Det er også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan eksamenen kommer til at foregå. Det er altså en god idé at sætte sig ind i den situation, du kommer til at være i under eksamen.

Måske har din lærer lagt gamle eksamenssæt op. For at forberede dig selv mest mulig på situationen kan det være en god idé at øve de gamle eksamenssæt igennem. De giver et godt indblik i, hvad der venter dig til eksamen.