0
z159

Det at låne penge på nettet er på få år gået fra at være noget lidt obskurt og måske endda lidt tabubelagt til at være meget udbredt. Mange danskere benytter sig nu af mulighederne for at låne på nettet, fordi det er en nem, hurtig og sikker vej til flere penge på kontoen. Men selvom det er blevet helt almindeligt at låne penge online, sidder mange endnu tilbage med ubesvarede spørgsmål om blandt andet, hvad det vil sige at låne på nettet, hvem der kan gøre det, og hvor man kan gøre det henne. Disse spørgsmål vil du få besvaret i denne korte guide.

Mand med labtop

Hvad er online lån?

Et online lån er kort sagt et lån, der optages og afvikles på nettet. Det vil sige, at man ansøger om lånet via internettet, og at relationen til låneudbyderen udelukkende er virtuel. Dette skal ses i kontrast til traditionelle banklån, hvor det som hovedregel kræver, at man møder op i banken, snakker med sin bankrådgiver og gennemgår en til tider lidt indviklet og omfattende låneproces, før man kan låne penge.

Det er lige præcis muligheden for at undgå den omfattende låneproces, mange finder tiltalende ved de online lån. Her bliver det nemlig muligt at ansøge om et lån ved hjælp af ganske få klik, og du kan gøre det hjemme fra spisebordet eller sofaen, hvis du ønsker det. Svaret på ansøgningen kommer kort efter, og selve lånet kan du i mange tilfælde have udbetalt allerede inden for det første døgn.

Hvem kan låne? 

Den nemme og gnidningsfri låneproces i forbindelse med online lån bliver mulig, fordi der stilles relativt få krav til låneren fra de online låneudbyderes hjemmeside. Blandt andet er det ikke et krav, at man skal kunne stille sikkerhed for sit lån, ligesom man heller ikke behøver at angive, hvad man ønsker at bruge det lånte beløb til. 

Som regel er det kun et krav, at man har et dansk CPR-nummer, fordi man skal bruge sit NemID under låneprocessen, og at man er fyldt en vis alder. De fleste online låneudbydere har en aldersgrænse på enten 18, 20, 21 eller 23 år. Klik her for at finde låneudbydere, der tilbyder lån til personer under 25 år. få krav betyder også, at online lån er tilgængelige for rigtig mange mennesker. Har det ikke været muligt for dig at låne penge i banken, kan det således sagtens være, at du kan gøre det online. Nogle online låneudbydere tilbyder endda lån trods RKI.

Tælle mønterHvor kan man låne?

Fysisk set kan du låne overalt i verden, når du vælger et online lån. Muligheden for at låne hvor og hvornår, du ønsker det, er en af de største fordele ved online lån, og derfor også noget af det, der tiltaler rigtig mange.

Når det kommer til, hos hvilken låneudbyder, man kan låne, er der også stor fleksibilitet. Det faktum, at online lån er blevet så populære, har nemlig gjort, at der er kommet rigtig mange låneudbydere til. Det gør dels, at det kan være svært at få overblik over de mange muligheder, men det gør også, at det er muligt at finde frem til den helt rigtige låneudbyder til dine behov.

Efterlad en kommentar