0
z159

Heste er et emne, der vidt bliver spredt fra mund til mund i alle aldre. For hvem har ikke haft drømmen om at eje sin egen hest, gå i stalden og mærke roen fra de gumlende pelsede dyr og ride ud over marken i solnedgangen?

Okay, det er ikke sikkert at det er alle der har det sådan, men er du en af dem der bare slet ikke kan få nok af alt det der har med heste at gøre og vil du eventuelt gerne vide mere om det at have en hest, det udstyr der følger med og om hesten og ridningen, så kan du læse meget mere på på rebecca.nu. Du kan i hvert tilfælde følge med på rejsen fra start til slut, fra føl til voksne heste og alt det, der er derimellem. Vil du lære mere om skandanivske heste kan du også med fordel læse med her.

At have egen hest har sin pris

At have egen hest er ikke kun alt det sjove, lige når man lige har tid. Det er at tage vare på et dyr, som egentlig kræver rigtig meget sammenlignet med andre husdyr eller andre kæledyr. Der skal muges ud i stalden, sørge for at udstyret er velplejet og i orden, og måske skal der endda også laves hegn for at hestene kan komme ud i det fri. Alt sammen noget, der ligger ud over den opgave at skulle sætte sig op på hesten og komme afsted.

Der er opgaver, der skal laves hver eneste dag for at sikre, at din hest har det på bedste vis og derfor et engagement af en noget andet stil, der skal findes frem, end hvis du eksempelvis havde et ønske om at anskaffe dig en guldfisk. Derudover er det en dyr hobby at have sin egen hest. Der kan komme flere uforudsete udgifter, som du ikke kan undgå at skulle betale, foruden alle de faste.

Start med en part

Hvis du gerne vil arbejde hen imod det mål at have din helt egen hest en dag, så kan det være en idé ikke at skulle springe lige ud i det fra start. Der er flere skridt på vejen, der kan være gavnlige for dig som kommende hesteejer. Først og fremmest så er det en god idé, hvis du kan ride, i hvert fald hvis du har et ønske om at have en ridehest.

Dette starter i grundskolen på rideskolen, hvor du får veltrænede heste, der kan være med til at lære dig at ride optimalt. Her er der ingen viden at hente omkring alle de ting, der ligger udenfor ridningen. Men ved at engagere dig i stalden og måske få en part du kan have andel i, så er det ikke kun ridningen, der er i fokus, men alt det arbejde der ligger i forbindelse med det at have sin egen hest og et godt skridt på vejen, uden at du ene og alene står med hele ansvaret selv.