0
z159

Vi kan alle have brug for at gemme os lidt væk fra andre, men stadig have behov for at komme ud i den friske luft. Og hvis du har en have, er der rig mulighed for det. Det kan dog være rart at naboen ikke kan se alt hvad man laver, og der kan man med fordel plante en hæk. De vokser dog ikke så hurtigt, hvis man planter små buske, så hvis det skal gå stærkt, kan man investere i en færdighæk.

Mand klipper hæk

Hegn frem for hegn eller stakit

Det kan være du tænker, at det er nemmere bare at have et hegn eller et stakit frem for en hæk, da det er nemmere at holde og holder i mange år. Der er dog noget fantastisk i at have en hæk, der passer sig selv, og hvis du ikke vil klippe den så ofte, kan du nemt finde en, der vokser langsomt. Det er ofte de mere tætte hække, der vokser langsomt, så led efter sådan en sort.
Derudover skal et stakit og et hegn ofte males og vaskes. Der kommer også mere lys igennem en hæk, så hvis du har en mørk have, kan det også være godt at holde i mente.
For at gøre det ekstra nemt for sig selv, kan du købe en færdighæk, så du slipper for at vente flere måneder på en høj og tæt hæk. Så kan den hurtigt plantes, og den vokser hurtigt sammen, så du har et flot resultat inden for meget kort tid.
Vil du følge lidt med i livet udefra, selvom du gemmer dig bag din færdighæk? Klik her og læs en masse aktuelle nyheder og alt indenfor gossip. Så kommer du i hvert fald ikke til at kede dig. 

planterijorden

Forbered jorden inden plantning

Når du har besluttet dig for sort, er det også en god idé at kigge efter færdighæk med jordklump. Rødderne har nemlig ikke godt af at være udenfor jorden, da planten hurtigt kan udtørre af den grund. Derfor er det også godt at plante hæk i eller efter regnvejr, da jorden så er blød og våd, så hækken hurtigt kan få de bedste vilkår. Så er der også mindre vedligeholdelse med hækken efterfølgende.
Når hækken skal plantes, er det en god idé at have en rettesnor, så hækken ikke bliver skæv. Derudover skal hullet eller hullerne være lige dybe over det hele, så hækken ikke får forskellig højde.
Du skal selvfølgelig også overveje hvor høj hækken skal være. Det kan være at naboen har en hæk, hvor du gerne vil have at din kommer til at matche i højden. Skal der være et hul i hækken, så du kan komme forbi hækken? Det er også værd at overveje.
Se alt om færdighække og find ud af om det det er noget for dig på https://faerdighæk.dk.
Haven er et sted, mange bruger meget tid i, og så er det rart ikke at føle sig overvåget. Så overvej en færdighæk, så du hurtigt kan gemme dig lidt væk fra omverdenen.