0
z159

Sport og motion er sundt, det ved vi alle. Det kan dog være svært at få det til at gå op i en højere enhed i en verden med job, karriere, familie og 1000 gøremål. Når man endelig finder tid, kan det være svært at holde motivationen oppe. Her drejer det sig om at finde den sportsgren der passer bedst til dig. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at finde den rette sportsgren, hvordan du indtænker både krop og sind når du vælger samt hvordan du kombinerer sportsgrene og skifter rundt imellem forskellige discipliner.

Derfor er det vigtigt at finde den rette sportsgren

Der er mange grunde til at det er vigtigt at finde den rette sportsgren. Overordnet set handler det om at skabe motivation for at træne på den lange bane, samt at få træning og sport integreret i din hverdag. Foruden motivation skal sportsgrenen også være noget der passer til din krop. Man kan sagtens løbe, selvom man ikke har en medfødt løbekrop, men man skal nok ikke løbe hvis man fx har dårligt knæ. Så kan det være man i stedet skal svømme eller cykle. Det er på denne måde meget vigtigt at finde noget man både kan holde til og som man samtidig syntes er sjovt. Lige her findes den rette sportsgren.

Tænk på krop og sind når du vælger

Krop og sind er to vigtige elementer når man skal dyrke sport. Når man får pulsen op, udløses der endorfiner og man får en lykkefølelse. Man kan sagtens spekulere lidt i disse ting. Det kan være at du allerede ved præcis hvilken sportsgren du kan lide og som passer til dig, men det kan også være at du er i tvivl. Hvis dette er tilfældet, kan det anbefales at opstille måske 5-7 mulige sportsgrene og dykke dybere ned i hvad de kan give dig. Læs fx om yoga lige her: https://yogatips.dk/udbytte. Man kan altid blive klogere på hvordan forskellige sportsgrene styrker din krop og derudfra vurdere om det vil give det rette til dit sind. Sindet er vigtigere end man tror når man dyrker sport. Det er også derfor mange elitesportsudøvere har mentaltrænere tilknyttet. Især udholdenhedssport kræver mental styrke, men sporten i sig selv kan også være med til at opbygge dit sind.

Kombiner sportsgrene og skift når du lyster

En sportsgren udelukker ikke en anden. Man kan med fordel kombinere flere forskellige sportsgrene, da forskellige sportsgrene styrker forskellige muskelgrupper. Der er fx mange der kombinerer pulstræning med styrketræning gennem fx løb og vægttræning. Der er et hav af kombinationsmuligheder og her gælder det igen om at finde det der passer bedst til dig. Det er ligeledes helt legalt at skifte rundt i sportsgrene, hvis man løber sur i en ting. Man kan også skifte rundt i forhold til årstid. Det kan være at du kan lide at cykle om sommeren, men heller løber eller tager i fitnesscenter om vinteren. Dette er der intet i vejen for, så længe du er motiveret og så længe, at sportsgrenene du skifter imellem fortsat passer til dig og din fysik.