0
z159

Det siges at hunden er menneskets bedste ven, og der lader til at være noget om snakken. Hunden er et socialt dyr der hurtigt går ind i vores hjerter og bliver en stor del af den eksisterende familie, som et ekstra medlem. De fleste vil derfor også kun alt det bedste for deres hund. Der er dog i denne sammenhæng også misforstået kærlighed til hunden. Læs med nedenfor og bliv klogere på hvordan du bedst muligt forkæler din hund, på den helt rigtige måde.

Giv hunden et langt liv

Med alle de bedste hensigter er der mange der fodrer deres madglade hund lidt for meget, så den bliver lidt for tyk. Ofte er det med de ting mennesker også godt kan lide, som vores mad, slik m.m. Det skal understreges at dette ikke er godt for hunden. Nok kan den lide det, men det er en bjørnetjeneste at gøre den. Hunden har sundhedsmæssigt bedst af at spise sit tørfoder og andet foder der er specialdesignet til hundens behov. Derudover er det vigtigt at hundens diæt er afmålt, så den hverken får for lidt eller for meget. En for tyk hund er ikke en glad hund. Den vil blive mere doven og dens lille krop vil lide store gener under vægten, som hurtigt vil gå ud over de indre organer som fx hjertet. Hvis du vil give din hund et langt liv, skal du derfor fodre den rigtigt og aktivere den dagligt. Aktivitet er et andet element. Hunden skal have stimuleret sine mange lugtesanser dagligt og det er derfor ikke nok at blive lukket ud i haven. Du skal gå tur med den i dit lokalområde hver dag og også gerne tage den med til nye steder.

 

De rette fysiske rammer

Man bør kun anskaffe sig en hund hvis man har de rette fysiske rammer. En stor hund i en lille lejlighed er ikke hensigtsmæssigt for hunden. Hvis du derudover vil forkæle hunden endnu mere, er der ingen grund til at købe sig fattig i dyrt hundeudstyr, men du kan nøjes med det mest essentielle. Du kan købe hundesenge i dyrebutikker eller online, som passer til hundens størrelse. Derudover behøver du kun lidt legetøj og madskåle. Derudover er hunden blot glad for dit selskab. Hunden kræver ikke meget, men de fysiske rammer skal være i orden.

Tag din firbenede ven med på tur

Du bør udnytte at du har en hund at gå tur med til at komme mere ud i naturen. Hunden vil elske dig for det. Gå fx lange ture i skoven, ved stranden eller andet steds du godt selv kan lide. Man må tage hunde med de fleste steder og der findes sågar særligt indrettede skove kun til folk med hunde, hvor der ligeledes er områder hvor de kan få lov til at rende frit omkring. Aktiviteter med din hund er den helt rette måde at forkæle hunden på. Den kommer ud og får rørt sig og er sammen med sine mennesker. Tag gerne hunden med på ferie, så den også oplever at komme ud af sine gængse rammer og får udvidet sin lugte-horisont. Det kan som ejer af hunden også være rart at have sin følgesvend med på tur og det er ligeledes mere sandsynligt at du selv kommer mere ud, i al slags vejr, når hunden er med.