0
z159

Vi ved alle sammen, hvor dyrt det er at have børn. Det gælder både, når de er små, og når de bliver større. Er du nået til det punkt, hvor dine børn begynder at have fritidsinteresser, de gerne vil gå til i deres hverdag, har du måske opdaget, hvor betydelig en omkostning dét kan være. Der er nemlig ofte tale om store engangsbeløb, som skal betales to gange om året. Og hvad gør du så, hvis du ikke lige ha 1200 kr. til at betale for medlemsskabet i svømmeklubben? Læs med her.

FodboldOrganiser din økonomi gennem dine dagligvarer

Det hele bliver bare lidt mere overskueligt, når der er styr på tingene. Specielt når det kommer til din økonomi. Der er altid nogle håndtag, du kan skrue på, som skaber mere råderum, så det handler bare om at opdage dem. For eksempel er det altid en god ide at lave madplaner, som gør, at du ikke behøver at handle mere end et par gange om ugen. På den måde slipper du for en masse fristelser, og du er også tvunget til kun at bruge det, du har derhjemme. 

Det kan også være rigtig fint økonomien at indføre en vegetardag eller to hver uge. Kød er nemlig dyrt, så hvis I skipper det engang imellem, kan I hurtige spare et par hundrede kroner om måneden, og så længe du sparer dem op, kan de ofte dække i hvert fald én fritidsinteresse.

Så er det ligeledes en god idé at handle efter tilbud. Ofte kan du sparer rigtig meget, hvis du sætter lidt tid til side og kigger tilbudsaviserne igennem. Hvis du har plads, sker der jo ikke noget ved at handle stort ind, så længe du ved, at det er ting, du kommer til at bruge. På længere sigt kan det give dig mere luft i økonomien at tænke over, hvor det bedst kan betale sig at handle.

GymnastikTag et lån for at dække udgiften 

Det er naturligvis ikke sådan, at du skal låne penge, du ikke kan betale tilbage. Men nogle gange står man i en situation, hvor man skal lægge et større beløb, end man egentlig har mellem hænderne. Det kan være, at du til gengæld har nok penge i overskud, hvis du henter lidt fra den kommende måned, og i det tilfælde kan et lån være en god ide. 

Det virker måske ikke så fornuftige at tage et lån akut, men de fleste af os vil jo gerne have, at vores børn er glade, og som sagt kan det være i orden, såfremt du har plads i økonomien til at betale lånet tilbage relativt hurtigt. Det kan også være, du har en masse ting, du er ved at sælge, men at salget ikke går helt så hurtigt, som behovet. Der kan være mange gode årsager til at låne, så længe du kan gør det, når du virkelig ved, at pengene kommer ind på din konto igen, så du kan betale tilbage.