0
z159

Eller som de gamle romere sagde: mens sana i corpore sano. Meningen er, at man allerede for over 2000 år siden havde erkendt at der er en sammenhæng mellem motion, sundhed og velvære. Er kroppen sundt, er ånden det også. En konsekvens af denne erkendelse er, at du kan påvirke din psykiske tilstand ved at påvirke kroppen – og omvendt.

I dag kan vores videnskabsfolk bekræfte denne ældgamle påstand på mange plan. På den groveste fysiske plan kan ve se statistiske beviser for at de der holder kroppen i god form også har et bedre fysiske og psykiske helbred.

Og helt ned på det molekylære plan kan vi se at velfungerende mitokondrier gavner det hele menneske, både fysisk og psykisk.

Gymnastik udfordrer fysikken

Du kender sikkert gymnastik fra idrætsundervisning i skolen. Skolegymnastik skelner vandene. Nogle elsker den, andre hader den. Uanset hvad, så er gymnastik altid en udfordring.

Gymnastik kan koges sammen til at gymnasten udfordrer den ene kraft der binder alt til jorden: tyngdekraften. Man kunne også sige, i gymnastik er udfordringen at blive så længe som mulig i luften, mens tyngdekraften prøver at trække dig ned så hurtigt som mulig.

Gymnastikkens traditioner går tilbage til det antikke Grækenland. Sandsynligvis endnu længere, til Babylonien. Men det er gymnastikkulturen fra Grækenland der er bedst dokumenteret.

Det kræver sit udstyr

Vi mennesker er fra naturens side ikke nogen superorganismer. Hvor end vi sammenligner vores fysiske evner med dyr, taber vi. En myre kan bære laster der er mere end 10 gang dens kropsvægt. En chimpanse er 5 gange stærkere end et menneske. Selv om mennesket vejer dobbelt så meget. Hvis du ville springe så godt som en loppe, skulle du klare at hoppe over Rundetårnet, uden tilløb.

Vores styrke ligger i hjernen. Vores fantasi kender stort set ingen grænser. Og når vi først har skabt os et billede af noget, sætter vi alt ind på at gøre det til virkelighed. Der er faktisk nogle videnskabsmænd der ganske seriøst arbejder på et warp-drive.

Sådan har vi også udviklet et hav af forskelligt gymnastikudstyr.

Hver gymnastik disciplin kræver specialiseret gymnastikudstyr

Gymnastikudstyr er alt det der hjælper dig med at manipulere tyngdekraften. En trampolin for eksempel. Men også en barre, en bom eller ribber. Disse er redskaber som er nødvendige for bestemte discipliner og bevægelser.

gymnastik

Med en trampolin kan du ikke springe flere meter op i luften. Andet gymnastikudstyr hjælper med at gøre et æstetisk indtryk. Det æstetiske spiller en lige så stor rolle i gymnastik som det fysiske. Især i teamgymnastik.

Et team der skaber mønstre igennem synkroniseret bevægelse er et fantastisk syn. Det ville dog ikke være det samme hvis uden det rigtige udstyr og tøj.

På Gymnastikportalen kan du lære alt du har brug for at vide om gymnastikudstyr.

Kvalitet er et must når det gælder gymnastikudstyr

Når du svinger igennem luften med 50 km i timen, eller laver saltoer i 4m højde er det livsvigtigt at du kan stole på udstyret og redskaberne. Derfor er kvalitet noget man ikke kan gå på kompromis med når det gælder udstyr til gymnastik.

motionstræning

Selv med en simpel ting som en gymnastikkølle er kvaliteten essentiel. En gymnastikkølle skal have den korrekte vægt og den perfekte form. Men køller bliver også tabt indimellem. Derfor skal den være så robust at den ikke splintrer i stykker når den rammer gulvet fra flere meters højde.

Men den må ikke være så robust at den slår hul i gulvet, eller i udøverens hoved.

Derfor skal du kun bruge udstyr som er godkendt af den internationale gymnastikforbund, I.F.G. Denne godkendelse hedder også IFG godkendelse.

Efterlad en kommentar