0
z159

Det kan være indviklet at få lavet sig et ordentligt træningsprogram, når man er studerende. Der er hele tiden lektier og opgaver der skal laves og afleveres. Og hvad end fritid man har, vil man nok hellere bruge på sig selv eller sammen med sine venner. Så hvor skal træningen komme ind henne? For træning er vigtigt. Det er vigtigt at tage vare på sig selv og tage af sig selv. Din krop er kun ung en gang og når den bliver gammel, så skal den helst være udrustet til det. Det kan den kun blive mens den er ung. Så hvad venter du på? Kom i gang med at træne!

Planlæg din tid

Det første skridt er at planlægge din tid. Få puttet den op på en tavle eller lav et skema. Få dannet dig et overblik over hvor meget tid du bruger på undervisning og andre pligter og hvor meget du har som er fritid. Når du har dette overblik, så er det nemmere at skulle planlægge efter, hvornår du kan slappe af, spille spil eller være sammen med dine venner og hvornår kan du få presset lidt træning ind.

I sidste ende handler det også om prioritering. Hvis du begynder at danne dig en ugeplan og bestemte tidpunkter, hvor du kan være sammen med dine venner eller lave noget andet, så kan det være, at du kan stille dig spørgsmålet, om du behøver at bruge alt din tid sammen med dine venner? Måske en enkel dag kunne gå til træning? Måske flere dage? Din krop vil elske dig for det og efter et længere forløb, vil du også selv være mere taknemmelig for det. På et tidspunkt vil du finde, at du har mere energi og derfor kan lave mere om dagen og derfor har mere tid til at slappe af eller være sammen med vennerne.

 

Træn hjemmefra

Alt træning er god træning. Og du kan sagtens lave en masse hjemmefra, uden noget udstyr overhovedet. Man ender trods alt med at bruge en masse tid på at gå frem og tilbage fra fitnesscenteret og hvis tid er en mangelvare, så kan man spare sig en masse her. Det tager nemlig ikke meget tid at lægge en madras ud og komme i gang. Og hvis man ikke ved, hvad man skal lave, så findes der en masse træningsvideoer online, som kan hjælpe dig her.

Så hvis du gerne vil have presset træning ind sammen med din egen fritid, så handler det om at tænke smart og sparsomt. Ved at du ingen steder skal hen for at træne, har du allerede sparet dig selv en del tid, som kan bruges andetsteds. Det kan også være, at du skal starte ud med noget sparsomt træning. Måske behøver du ikke at træne mere en 20 minutter og dagen. Det burde man nemt kunne presse ind i sin dag, hvis blot det er et par gange om ugen. Hvis du mangler mere inspiration til hjemmetræning, så klik ind her.

Kom i gang

Det sværeste kan være at komme i gang. Det kan være en hel udfordring i sig selv. Men det er blot en udfordring, som skal overkommes.  Den skal blot gøres overskuelig. Så et skridt ad gangen. Kom i den tankegang, at det blot er et par gange om ugen og byg så mere på herefter.