0
z159

Hunde er fantastiske, men de er også et stort ansvar. Selvom du altid har drømt om at have en hund eller savner at have en, så er der mange ting, som du skal have overvejet, inden du adopterer. 

Hunde kræver meget af din tid og meget hundeudstyr, så det er vigtigt, at du er klar og helt sikker på, at du vil have en, inden du vælger at adoptere. 

hund som soverHvor meget tid kræver en hund?

En hund er et levende væsen, hvilket betyder, at den skal have en masse opmærksomhed. Alle ved, at hunde skal have mad og luftes, men det er ikke det eneste. Hvis du ikke tilbringer tid sammen med din hund, bliver den ensom. 

Hvis du har et liv, hvor du altid er på farten, er der måske ikke tid til en hund, selv hvis du virkelig ønsker det. Hvis du har en familie, er det rart, at I kan deles om ansvaret, men hvis det bare er dig, så har du meget ansvar selv. 

Hvis du har lange arbejdsdage, kan du hjælpe din hund ved at indhegne haven og installere en hundelem. Så får din hund mulighed for at være både indenfor og udenfor uden, at du behøver at være hjemme. 

På den måde får din hund nemlig mulighed for at løbe frit rundt i stedet for at ligge inde i huset. 

hundekurvhundekurv

Hav alt hundeudstyret klar

Inden du henter din nye hund, er det vigtigt, at du har alt hundeudstyret klar. Du bør fx have købt halsbånd, seng og mad, før du henter din hund, så det står klar, når I kommer hjem. Du bør også forkæle din nye bedste ven med et lille legetøj. 

Alt du skal bruge til hunden, kan du købe på canem.dk.

Hvilken hund skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af hunde, som hver skal passes på forskellige måder. Forskellige typer af hyrdehunde og slædehunde skal have meget fysisk aktivitet. Hvis du vælger sådan en hund, skal du være klar til at gå lange turer med dem. Det kan også være smart have egen have, når man har en af de hunde, så de har mulighed for at komme ud og brænde energi af.