0
z159

Det er ingen hemmelighed, at succes i erhvervslivet kræver mere end bare en god idé. Det kræver beslutsomhed, et solidt netværk og ofte også held. Men så længe du er strategisk og velovervejet med dine beslutninger, så behøver det ikke at være alt for overvældende at blive iværksætter. Her er nogle grundlæggende ting, du bør holde øje med, når du starter en virksomhed.

Din forretningsmodel

Når du har et idégrundlag til din virksomhed, er noget at det første du bør gøre at overveje hvem virksomhedens potentielle kunder er, og hvilke aktiviteter virksomheden vil foretage sig. En simpel og overskuelig måde at gøre dette på er ved at bruge en skabelon som Business Model Canvas. Den skal nemlig klargøre virksomhedens kerneaktiviteter og ressourcer, og selvfølgelig hvordan virksomheden når ud til kunden og skaber kundeværdi. Disse ting er allesammen essentielle overvejelser, som kommer til at definere din virksomhed, og hvilke forudsætninger den har for at vækste i fremtiden.

Muligheder for finansiering

Med mindre de har en større opsparing bag sig, har langt de færreste råd til selv at dække de omkostninger, der er forbundet med at starte en virksomhed. Derfor bør du også tidligt undersøge mulighederne for finansiering. Der er selvfølgelig den klassiske finansiering gennem lån, hvor du bl.a. skal udarbejde og præsentere en forretningsplan overfor banken. Men nyere finansieringsformer som crowdsourcing har vist sig at være alternative måder at få startkapital på, hvor man samtidig kommer i kontakt med potentielle kunder. Derudover er det vigtigt at vide, at forskellige former for virksomheder har lettere ved at få forskellige former for finansiering. Du kan læse meget mere om finansiering til iværksættere her.

dollar

Få et overblik over de lovmæssige krav

Det siger sig selv, at hvis du vil være iværksætter, skal du drive virksomhed i overensstemmelse med de love og krav, der gælder iværksættervirksomheder. I Danmark gælder der nemlig forskellige krav til de forskellige virksomhedsformer. Fx har enkeltmandsvirksomheder ikke pligt til at offentliggøre deres regnskab, i modsætning til iværksætterselskaber, som er en nyere virksomhedsform. Brug derfor tid på at undersøge de gældende love for de forskellige virksomhedsformer, så du er sikker på at drive din forretning forsvarligt.