0
z159

Det er sjovt at spille selskabsspil. Det har vi mennesker nok gjort i mange tusinde år. Intet er bedre til at bryde isen mellem folk der ikke kender hinanden så godt. Især når spil kombineres med lidt promillerigt vådt. Så løsnes tungerne, og vi er mere tilbøjelige at snakke med hinanden og lære hinanden at kende.

I de sydligere himmelstrøg er alkohol meget mere anerkendt som socialt glidemiddel. Det sker selvfølgelig også at folk bliver plørefulde, især unge der vil eksperimentere. Men ellers er ideen med at drikke ikke at blive bevidstløs, tværtimod. Det drejer sig om at smide lige tilpas med sociale hæmninger så man kan nyde hinandens selskab bedre.

Det er hygge det drejer sig om. Og sådan er det også med spil. Jeg har aldrig sagt nej til en omgang hyggeligt samvær over et underholdende spil.

Har du?

brætspil

De unge er bedre end deres rygte

”Nej, de unge mennesker nu til dags…”

Vi har nok alle sammen hørt ældre folk sige sådan om den yngre generation. Det er klassikeren i den evige generationskonflikt.

De unge bliver også gamle en dag, og så vil de sige præcist det samme om deres efterfølgere.

Men når du er ung, så er du bare ung. Det er ikke en fortjeneste men en forbigående tilstand. Det er det samme med at være gammel. Det er også en forbigående tilstand.

Rygtet siger, at de unge kun interesserer sig for deres smartphone apps. Men når man dykker lidt ned i det, vil man se at de er bedre end deres rygte. De digitale dimser er en naturlig del af deres verden. Men det betyder ikke at de er hele de unges verden.

De unge går faktisk forrest i mange sociale og samfundsmæssige sammenhæng. Og de elsker også at spille spil.

selskabsspil

En evig populær klassiker

”Jeg har aldrig” er et simpelt men meget sjovt spil. Reglerne er gennemskuelige, selv når man er lettere omtåget. Du kan spille det som drukspil, men også som konkurrence eller til at ryste nogle teams sammen.

En person starter med at sige ”jeg har aldrig” og trækker så et kort med en afsløring. Har man alligevel, skal man drikke en tår. Eller man får et point, alt efter hvad der er aftalt. Man kunne også tage et stykke tøj på, eller det modsatte. Eller man skal opføre noget sjovt, det er kun fantasien der sætter grænser.

Simpelt er godt

Som så ofte, jo simplere reglerne er, jo mere fantasifuld kan et spil udfolde sig. Indviklede regler afgrænser simpelthen mulighederne. Derfor er det typisk de mest simple spil der også er mest underholdende.

Spillet ”Jeg har aldrig” kan købes online for små penge. Det kommer med over 200 sjove og underholdende afsløringer. Og der er intet der hindrer dig i at opfinde flere. Det gør at spillet aldrig kan blive kedeligt, fordi deltagerne kan udvide det som de lyster.

Efterlad en kommentar