0
andre

Sådan griber du det an, når du skal være kæledyrsejer

Af 29. januar 2020oktober 18th, 2023Ingen kommentarer
z159

Går du og drømmer om at få dit første kæledyr? Måske har du allerede haft et som barn, men har endnu ikke prøvet at stå med ansvaret helt alene. Hvis du elsker dyr og har overskuddet, kan det virkelig være skønt at få en ny bedste ven med fire ben. Der er meget ved voksenlivet, som er hårdt, men vi skal huske at sætte pris på de små ting: for eksempel det faktum, at du helt selv bestemmer, om du må få en hund eller ej. Her kan du læse mere om, hvordan du griber den an, når du adoptere dit første dyr. 

HundehvalpSpørg dig selv, om du er klar

Vi kan alle få sjove, impulsive ideer, men når det kommer til dyr, er det vigtigt at huske, at vi har et gøre med levende væsener. Derfor skal du være helt sikker på, at du er klar, og at du kan bære ansvaret. Et dyr er der nemlig ikke kun, når det lige passer ind i din kalender. Det er der også, når du bliver fyret, når du ingen penge har, og når du skal en uge til Grækenland.

Derfor skal du gøre op med dig selv, om du helt oprigtigt talt har lyst til at skulle være der for dyret hver eneste dag. Mange anskaffer sig et dyr, har det et par måneder, og så ryger det ellers på DBA eller afleveres i en kasse foran et internat. Det er bare ikke en optimal måde at gøre det på, så du skal være sikker i din sag, før du inviterer end pelsboldt indenfor. 

Med det sagt så er der mange skønne fordele ved at have kæledyr. Du er aldrig alene, du bliver vidne til tusinder af sjove narrestreger, du kommer til at dele hjem med din bedste ven, og så bringer dyr så meget mening i livet med sig. Det er derfor ikke en dårlig ide at få et kæledyr. Du skal naturligvis bare gøre op med dig selv, om du er villig til at skulle betale dyrelægeregninger, arrangere feriepasning og eventuelt lufte dyret hver dag.

KaninFå fat i det rigtige foder

Hvis du beslutter, at du er klar til et dyr, så er det vigtigt, at du får fat i det helt rigtige foder. Det er ikke der, man skal gå ned på kvaliteten, for det er jo supervigtigt, at dit kæledyr har det godt. Hvis du for eksempel har besluttet at få dig en hund, skal du sørge for, at hundemaden er i top. Der findes utroligt mange slags dårligt hundefoder, og det kan være meget sundhedsskadeligt for din hund. Det samme gør sig sådan set gældende for alle andre dyr; foderet skal bare være i orden.

I den forbindelse er det selvfølgelig også vigtigt, du sætter dig ind i, hvad dit dyr spiser. For eksempel skal kanineners kost bestå af 80 procent hø, så det er utroligt vigtigt, at det altid er tilgængeligt for dem. Et andet eksempel er marsvin, som skal have C-vitamin gennem kosten, så derfor skal du sørge for, at de får det tilført hver dag igennem forskellige grøntsager.