0
z159

Igennem en længere årrække har renteniveauet i Danmark været meget lavt. Renten på almindelige indlånskonti er typisk lig 0, og selv på højrentekonti overstiger renteniveauet ikke inflationsraten. Dette betyder, at du ved almindelig opsparing på din konto vil miste penge ved at spare op.

Sådan behøver det dog ikke være. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan komme i gang med at investere og få meget mere ud af din opsparing.

Vælg den investering, der passer til din risikovillighed

Hvis du ikke før har investeret, og ikke kender noget til området, er det første, du skal gøre, inden du kommer i gang at vurdere din risikovillighed. Hvor meget har du råd til at miste? En god tommelfingerregel er aldrig at investere mere, end du har råd til at miste igen.

Dertil kommer, at du skal vælge investering ud fra, hvilken risikofaktor den indeholder. Er du ikke særlig risikovillig, kan det fx være relevant at investere i obligationer, mens aktier har en større risiko. Især statsobligationer har en meget lille risiko. Dog hænger risiko og afkast unægtelig sammen. Aktier vil typisk give et noget større afkast end obligationer.

En investering er typisk langsigtet

Uanset hvad du vælger at investere i, kommer udbyttet ikke over natten. Du kan være heldig at gøre en god investering der, på grund af markedets omstændigheder, hurtigt kan give dig et flot afkast, men typisk vil de gode investeringer bestå af porteføljer af flere investeringer, der først giver det helt store udbytte efter en længere årrække.

Investering_opsparing

Når du investerer, skal du derfor være klar på, at du ikke bliver rig over natten, men må være tålmodige og have is i maven, når de dårlige tider rammer. Hav roen og troen på at de gode tider vender tilbage, og at din portefølje igen vil blomstre. Markedet vil altid tilpasse sig selv over tid.

Gode råd til at komme i gang

Hvis du gerne vil i gang med at investere, bør du have lidt baggrundsviden til at komme i gang. Til dette formål kan du bruge mininvestering. Det er værd at huske på, at alle kan begynde at investere, og at det derfor ikke kun er forbeholdt de få. En simpel måde at komme i gang på kan fx være at vælge et bestemt beløb at investere for hvert år.

Investering_opsparing

Når du går i gang, kan du vælge fx en bestemt type aktier og købe her det første år, et andet sted det næste år osv. efter måske en femårs periode, opkøber du flere aktier af den slags, der har givet det laveste afkast gennem årene. Dette skyldes, at disse aktier har størst sandsynlighed for at stige mest de næste år. Dette giver også et billede af at det at investere i værdipapirer, tager tid og år, før den rette effekt ses.

Sådan er det også med mange andre investeringer som fx køb af fast ejendom, vin, guld eller lignende. Man skal forblive tålmodig og sove trygt om natten i troen på, at investeringen vil være god på sigt.

Efterlad en kommentar