0
z159

Uanset om man er på ferie eller kører i bil, kan det være rart at fordrive tiden med noget hyggeligt. Det gælder uanset, om man er barn eller voksen. Der findes heldigvis også mange hyggelige måder at fordrive tiden på, der både er gode til børn og voksne. En af de ting, man kan gøre, er at lytte til lydbøger.

Kvinde hører lydbog i bilLydbøger er gode til den lange køretur

Køreture kan føles lange for både store og små – især hvis man rent faktisk skal langt væk. Hvis man gerne vil undgå at blive drevet til vanvid af, at der hele tiden bliver spurgt fra bagsædet, om I snart er der, kan man overveje at holde børnene beskæftiget med en spændende lydbog.

Man kan f.eks. vælge at sætte en lydbog på i højtalerne i bilen, så I allesammen kan lytte med. Har man flere børn, der ikke kan blive enige om en lydbog, eller vil man gerne kunne tale eller høre musik, mens børnene hører lydbog, er der også en anden mulighed. Man kan i stedet give børnene et par gode høretelefoner på, og så kan de høre lydbogen der i stedet. Så kan de sandsynligvis passe sig selv på bagsædet et stykke tid.

Lydbøger er dog også for voksne. Hvis man selv skal på en længere køretur, hvor man er bange for at komme til at kede sig, kan man også sætte en god lydbog på der. Samtidig kan man også høre lydbog i bilen sammen med sin partner, hvis man har lyst til det. Det kan være, at man interesserer sig for noget af det samme, og så kan man f.eks. høre lydbog i stedet for at se en serie sammen.

Kvinde med hovedtelefonerSlap af med lydbøger under ferien

Lydbøger er ikke kun gode til lange køreture. De kan også være et afslappende element under ferien for både børn og voksne. Hvis man har svært ved at finde på, hvad man skal sætte børnene til – f.eks. mens man selv ordner noget andet – kan man overveje at sætte en god lydbog på. Man kan finde forskellige lydbogstjenester her, så man kan se, hvad der passer bedst til ens behov.

Man kan dog også selv slappe af med en god lydbog under ferien. Hvis man gerne vil ligge på stranden eller et andet sted og nyde solen eller bare nyde det gode vejr i skyggen, men hurtigt kommer til at kede sig, kan man overveje lydbøger. Man kan sidde eller ligge og slappe helt af, mens man får fortalt en god historie eller lytter til en spændende fagbog. Det eneste, man behøver at gøre, er at lytte, så der er god mulighed for afslapning samtidig.

Kommer man stadig til at kede sig, hvis man bare sidder eller ligger stille, kan man heldigvis også bare have lydbogen i ørene, mens man laver noget andet. Det kan være, at man skal bruge noget af ferien på at arbejde i haven, male vægge eller klare noget andet i hjemmet. Her er lydbøger også gode til at få tiden til at gå lidt hurtigere, hvis man ikke synes, det er det mest spændende.