0
z159

Skulle du endnu ikke have lagt mærke til det: plastikposernes tid er ved at løbe ud, og muleposerne er ved at få en renæssance. Verden er ved at sande at vi ikke kan blive ved med at smide millioner tons af plastik ud, år efter år. I Danmark har vi en velfungerende infrastruktur og holder naturen ren. Folk føler også et medejerskab og ansvar for det offentlige rum. 

I de fleste af verdens lande er det et meget alvorligt problem. Hvis du rejser igennem Sydeuropa, vil du se plastik affald alle steder, i skov, eng og på strandene. I de pæne byområder er det rimeligt rent. Men så snart du kommer væk fra turistområderne er det en anden historie.

I tredjeverdens lande er det endnu værre. Plastikaffald er en global miljøkatastrofe. Vi skal alle gøre en indsats. At vælge muleposer i stedet for plastikposer er en god måde at værne om naturen på. 

Der er brug for oplysning

Det er fint, at regeringer er begyndt at forbyde engangs plastikprodukter som bestik, krus etc. Mange butikskæder har allerede udfaset indkøbsposer af plastik, og resten vil snart følge trop. Hvis ikke vil EU direktiver tvinge dem til det. Men på samme tid har olieindustrien rustet op og satser i tiltagende grad på produktion af endnu mere engangsplastik. Fossilt brændsel er ved at blive uøkonomisk, og de har brug for nye indtægtskilder. Og råstof for plastik er olie. 

Regn selv videre på det. Der er brug på politiske indgreb. Men endnu vigtigere er oplysning. Især i udviklingslandene er det vigtigt at folk bliver undervist i plastikkens problematik. Kun uddannelse og oplysning kan hjælpe folk med at udvikle et medansvar for miljøet.

Muleposer 2.0 

Muleposer er en miljøvenlig og bæredygtig erstatning for plastikposer. Nye materialer og moderne printteknologi har givet muleposerne et kreativt ansigtsløft. Der findes i dag muleposer af alle mulige materialer: nedbrydelig plastik, lavet af sukker, vandfast papir, lærred, bomuld, og andre naturfibre, selv metal kan bruges til at lave muleposer. Muleposer kan i dag laves i alle mulige farver, former og størrelser. Når du vælger en mulepose er det vigtigt at du vælger en der er lavet af enten genanvendelige eller biologisk nedbrydelige materialer. 

kvindesilhuetHelbred og miljøorientering hænger sammen: 

I takt med at vi er blevet mere miljøbevidst og erstatter plastikposer med bæredygtige muleposer, er vi også blevet mere helbredsorienteret. Ingen tvivler længere om vigtigheden af motion og træning. Et løbebånd er et udmærket træningsredskab. Med et løbebånd kan du træne i dit eget hjem og i dit eget tempo. Og siden du står oprejst, med rank ryg, kan du fx også se tv eller snakke i telefonen mens du træner. Det er ellers svært med andre træningsmaskiner. ’