0
z159

For nogen er det svære at gå i skole end andre. Og det skal der helt klart tages hensyn til. Det betyder nemlig ikke nødvendigvis, at de er dummer, mindre begavede eller ude af stand til at udføre det, der bliver bedt om. Det betyder måske bare, at de enten har nogle udfordringer, der gør, at de skal bruge mere tid, skal gå til det på en anden måde eller er gode til noget helt andet.

Hvis du kan have svært ved at gå i skole, så er der nogle ting, som du kan gøre for at gøre det nemmere. Læs med her.

gruppearbejdeFå hjælp til afleveringerne

Måske er det afleveringerne, der virkelig sætter en stopper for din akademiske succes. Hvis det er tilfældet, så handler det blot om at finde de rette hjælpemidler.

Hvis du har svært ved at stave, så findes der hjælp at hente på langt de fleste skoler i form af computerprogrammer. Det er også muligt at få hjælp til korrekturlæsning af din opgave, hvis du søger de rette steder. Og det behøver ikke at være snyd.

Tag en snak med din lærer om dine muligheder for at gøre det lidt nemmere at skrive afleveringer – måske de har et helt tredje forslag til, hvordan du kan få nemmere ved at aflevere til tiden.

elever på vej i skoleHold dig organiseret

For nogen er det selve skolearbejde, der er udfordringen. For andre handler det om deres evner til at holde sig organiserede. Hvis du roder rundt med dine papirer, gemmer dine ark under navne, du ikke kan huske på computeren, ikke har styr på, hvornår dine afleveringer skal afleveres og så videre, så handler det blot om at finde de rette metoder.

Først og fremmest bør du finde en mappe til de mange papirer. Det nytter ikke noget, at de ligger og bliver krøllede i tasken, og det er en skam, hvis der skulle smutte en karakter, fordi du ikke kan finde det rette ark.

Derudover kan du med fordel have en mappe til hvert fag på din computer og evt. undermapper, der deler faget op i emner. Navngiv også altid dine dokumenter, før du går i gang med at skrive i dem og gem dem det rigtige sted med det samme.

Og sidst – skriv dine afleveringer ind i din kalender og sæt en alarm til nogle dage før. Mere kræver det ikke at holde styr på sine ting – og måske du endda stiger en karakter, nu hvor du har fokus på skolearbejdet fremfor rodet.