0
z159

Der er mange gode grunde til at leve et grønnere liv, ikke alene for klimaets skyld, men også for dig selv. Når du vælger de energirigtige løsninger, udledes mindre CO2, hvilket miljøet og klimaet nyder godt af. Samtidig er de energirigtige løsninger ressourcebesparende, hvilket vil give udslag på pengepungen. 

De fleste mennesker oplever derfor et stærkt incitament til at gøre noget for alle og for sig selv. Nedenfor kan du læse nogle konkrete forslag til hvordan du lever det grønnere liv og hvordan du kan omstille dig til ny og mere bæredygtig hverdag.

Jordklode med blade

Renovering af boligen

En energirenovering af din bolig behøver ikke ske fra den ene dag til den anden. Man behøver således ikke gennemgå en totalrenovering af boligen på en gang, men kan tage det i etaper. Man kan fx starte med at få skiftet vinduer i boligen til mere tætte og miljørigtige udgaver. Dernæst kan det være man skal have isoleret bedre og med tiden kan det være man skifter varmekilder. Renoveringer har det med at gribe om sig, og hvis man først starter et sted, er der ofte andet der følger med. Ofte vil selv små renoveringer kræve småreparationer efterfølgende fx med maling og vægmaling. Billig vægmaling kan købes både i butikker og online, hvis du går efter de gode tilbud. Du kan fx finde billig vægmaling online ved at søge efter hvid maling eller hvis vægmaling, til maling indendørs. Foruden maling kan det også blive nødvendigt med nye lister m.m. 

Drop fossile brændstoffer 

Det næste skridt til en sundere hverdag er ved udskiftning af nogle af de mere dyre energisyndere som varmeforsyning eller bil. Du kan fx skifte fra oliefyr til fjernvarme eller varmepumpe, når du alligevel skal skifte varmeforsyning. Ligeledes når du skal skifte bil, kan du skifte fra en benzin eller dieselbil, til en elbil. I stedet for alle de kedelige fossile brændstoffer skal du til elbilen kun bruge strøm. Lader til elbiler kan købes online. 

Energimærkning i husBrug din sunde fornuft  

Når man taler om at omlægge til en grønnere hverdag, handler det i bund og grund om at bruge sin sunde fornuft. Der er ingen grund til at blive fanatisk, men vi kan alle være med til at gøre en forskel for klimaet med de små ting i hverdagen; spis mindre kød, køb økologisk, undgå plastikemballage, sorter dit affald, spar på strømmen, skift til elsparepærer – er bare nogle af de små ting man kan gøre ved blot at bruge sin sunde fornuft.