0
z159

Når det komme til at købe bil, så kan det ofte være en jungle. Ikke kun i forhold til alle de valgmuligheder, som du har, men også fordi, at det sjældent er ligetil at vælge, om man eksempelvis skal købe brugt eller nyt.

I en årrække var brugte biler simpelthen det nye sort på det danske, såvel som det internationale marked. Man kunne ikke få nok af at købe ældre biler, som allerede havde bevist deres værd ude på vejene.

Men tiderne skifter og i dag er der flere grunde til, at du faktisk bør vælge at købe en ny bil. Nedenfor finder du 3 af de bedste!

Brændstoføkonomien er bare bedre

Når du vælger en ny bil frem for en brugt, så er brændstoføkonomien, altså hvor meget brændstof bilen bruger over tid, mere fordelagtig.

Dette er dels fordi, at nyere modeller bliver produceret med bedre teknologi. Siden vi i dag går rigtigt meget op i bæredygtighed og grøn omstilling, så vil de dermed også blive produceret med dette i tankerne. Det betyder, at de vil køre længere på literen, fordi man designer dem derefter.

Udover dette, så er brugte, ældre biler dog også tilbøjelige til at falde i deres effektivitet, når det kommer til forbruget af brændstof. De bliver gamle og dermed skal de lige bruge lidt ekstra, hvilket kan være et problem rent økonomisk set.

Sådan noget som registreringsafgiften spiller også ind her. Denne afgift bliver nemlig lavere alt efter, hvor god en brændstoføkonomi, som din bil har. Er det en dieselbil, så vil du få et fradrag på 4000 kroner per kilometer per liter, hvis den kører over 18 kilometer per liter.

aftale

Du kommer til at kende din bil lidt bedre

Hvis du er bilentusiast, så ved du godt, at en stor del af en bil er dens historie. Hvor den har været, og hvad den har været udsat for, er med til at bestemme, hvilken slags bil den ender med at være.

Og det kan være lidt frustrerende, hvis du ikke er med til at skabe bilens historie. Når du køber en brugt bil, så har den nemlig allerede denne historie, som altså påvirker bilens ydelse.

Ved at købe en ny bil, så kommer du tættere på at opleve følelsen af, at det nu er jer to, som skal ud på eventyr. Det er en god følelse og det gør samtidig, at du kommer til at føle dig tættere knyttet til bilen. Dette er også rart, når der er så mange penge involverede, hvilket jo ofte er tilfældet med bilkøb!

Garanti og reklamationsret er med i pakken

Det er meget simpelt – ved at købe en ny bil, så får du hele 2 års reklamationsret samt garanti på den. Det er ikke muligt at garanti med særligt mange, hvis nogen, brugte biler.

For mange danskere kan det lyde som om, at det er ligegyldigt, for hvis der skulle gå noget galt, så ville det da være sket, ikke?

Det er desværre ikke altid tilfældet. Ved at have både garantien og reklamationsretten, så sikrer du dig en vis tryghed i dit køb. Så skal du ikke være bekymret for, om du rent faktisk har retten til at klage og til et vist kvalitetsniveau. Dette kan altså også spare dig penge længere nede ad vejen, hvis der skulle vise sig at være noget galt!

bil

Efterlad en kommentar