0
z159

Vi kan ganske hurtigt blive vant til, at tingene bare er som de et. Vi får aldrig lige fjernet det ukrudt mellem fliserne, repareret skaden i væggen eller malet stuen. Det er en skam, for der er utvivlsomt en sandhed i det gamle danske ordsprog om, at forandring fryder. Ikke nok med, at du bliver gladere, når du endelig får det gjort, så er det også en ændring, som du konstant vil gå glæde af. Derfor er det aldrig spildt arbejde at få taget sig sammen og få gjort noget ved sit hjem. Nogle hjem trænger endda til en fuldstændig eller i hvert fald delvis renovation, og her på siden kan du lære, hvordan du bør gribe den slags an bedst muligt.

Mange måder at gøre det

Hvis det rent faktisk er det, I har besluttet jer for, bør hele familien sætte sig ned og brainstorme over, hvad I godt kunne tænke jer at få gjort. Hvis selve processen også gerne skal være hyggelig og god, skal alle nemlig hjælpe til, og det sker kun, hvis alle følge sig hørt. Derudover kan børn faktisk ofte også komme med alternative måder at angribe problemer, som man ellers aldrig selv ville have fundet på. I skal finde ud af, om det er køkkenet eller værelserne, der trænger mest, og hvad der i så fald skal gøres.

 

Når i endelig har fået nogle ideer på papiret, er næste skridt naturligvis at få renset ud i dem. Er der nogle I foretrækker frem for andre, eller er der nogle, som budgettet allerede nu kan udelukke? Derefter kan i endelig begynde at købe materialer. Vær dog opmærksom på, at der er mange måder, hvorpå man kan renovere f.eks. et køkken, alt efter hvor meget overskud tid og penge, man har adgang til. For eksempel er nogle ganske godt tilfredse, hvis de får malet væggene i en anden, lidt mere moderne farve, eller hvis de får ændre fliserne i gulvet. Selv et nyt møbel såsom et nyt fint plankebord fra Plankebord.dk kan faktisk gøre rigtig meget ved et rum.

Håndværker eller ej?

Der er dog heller ikke nogen tvivl om, at man til tider har brug for en fuldstændig renovering af et hjem. Overraskende mange danske huse er nemlig ret gamle, og derfor er det både af praktisk og æstetiske hensyn en ganske udmærket ide at få det gjort. Når jeres renovation bliver så omfattende, er det vigtigt at overveje, hvad I kan gøre selv, og hvad I bør få håndværkere til at gøre for jer. Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at jo mere i kan gøre selv, jo billigere bliver det. Medmindre i har mindst en håndværker i familien, er den barske sandhed dog nok også, at det som oftest bliver værre udført. Med guides og videoer fra internettet lige ved hånden, er der dog mere og mere, som I godt selv kan gøre, hvis bare I sættet jer for det. I sidste ende handler det altså mest af alt om, hvad I føler jer tilpas med, og hvor meget tid I har lyst til at bruge på projektet.

pige og malingDen tid man bruger på at renovere sit hjem, er nemlig på ingen måde spildt. Først og fremmest får man et bedre og mere velfungerende hjem, men mange oplever også, at det er en god oplevelse for hele familien, og en tid, som de vil kigge tilbage på med smil.