0
z159

Der er mange der går og har drømme om mange forskellige slags kæledyr. Nogle ønsker en fin, blå ara der kan sidde på sin pind, andre ønsker en hamster i et løbehjul, ja hunde, katte, fritter… you name it. Men kæledyr har det også med at svine. Mange pelsdyr er berygtet for at fælde og man kan finde massere af jokes om at et kæledyr donerer en ekstra sweater eller to hvert år, de spiser ikke så forfinet og efterlader sit tørfoder lidt over det hele. 

Så at have kæledyr bringer mange problemer med sig. En tur udenfor og man kan have mudderpoter i sofaen, det kan være at dyret er sensitivt overfor dine rengøringsmidler, og det vil være forståeligt hvis du fravælger et kæledyr grundet besværet. Dog er dette ikke nødvendigt.

hund udenfor

Simpel rengøring

Netop fordi dyr sviner, så kan støvsugeren godt komme frem oftere. Her er problemet at man til tider kan glemme visse usynlige kroge som desværre er her dyret opholder sig mest. Har man en hund vil den tilbringe meget tid ved sin bløde hundeseng. Her vil den klø sig, den vil savle, den vil måske ligge og lege med sit tyggeben og alle mulige andre ting. 

Når du vil rengøre sådan et sted, så er det en god idé at gå udenfor og banke puden, vende bunden i vejret på det hele og måske endda give den en tand med støvsugeren. Området omkring både madskål og seng skal naturligvis rengøres ligeså. 

Det er ikke her at problemerne opstår. Problemerne opstår når du skal vælge et rengøringsmiddel der ikke er skadeligt for dit kæledyr. 

hund og ejerIngen grund til store bekymringer

Mens varslet om rengøringsmidler kan lyde som noget der sætter store alarmer, så kan man både løse problemet ved ren simpelt at bruge midler man også bruger hos allergikere eller andre skrøbeligheder. Det er ikke svært at finde produkter til gulvvask eller overflader som tager disse hensyn, men oftest kan de også kræve en ekstra skilling.

Alternativt kan man forsøge at time ting. Lad hunden løbe lidt rundt udenfor, luk den inde i et soveværelse eller andet der holder den udenfor, vask så gulvet i hvad end du har, og mens gulvet tørrer så tager du hunden ud på en længere gåtur. Her anbefales det dog at du har et viskestykke ved døren, hvormed du kan rense dens poter så den ikke sviner gulvet til igen.