0
z159

Fortsat flere danskere rammes af stress og føler generelt, at de har for travlt i deres hverdag. Arbejdet eller studiet fylder for manges vedkommende meget i det daglige, og med de daglige rutiner og pligter, der kommer oveni, er det ikke svært at forstå, hvorfor mange kan føle sig pressede. Derfor er det for manges vedkommende også vigtigt at gøre en målrettet indsats for at huske at få slappet af, koblet af og holdt fri i det daglige. Her får du et par tips til, hvordan du kan inkorporere mere afslapning i din hverdag.

Få masser af frisk luft

Dette råd har du med garanti fået masser af gange før. Men værdien i frisk luft bør virkelig ikke undervurderes. Sørger du for at bruge tid udendørs i det daglige, vil du hurtigt kunne mærke, at du får ny energi og mere overskud. Samtidig får du koblet af, når du opholder dig i det fri. I hvilken anledning, du tilbringer tid udendørs er sådan set uden betydning, så længe du prioriterer at komme ud i det daglige. Måske har du en hund, der skal luftes, måske nyder du at løbe en tur, eller også kan det være, du kan lide at bruge tid i haven.

Ønsker du dig ikke en have, men vil du gerne tilbringe mere tid udendørs, kan du overveje om et hus med tagterrasse er det rigtige valg for dig. I det hele taget er det ikke uden betydning, hvor og hvordan man bor. Sørg gerne for at få masser af lys ind i hjemmet og at have mulighed for at opholde dig udendørs.

Dyrk yoga

Yoga er især inden for de seneste år blevet rigtig populært. Det skyldes, at det er sundt for måde krop og sind. Nogle bruger yoga som en kilde til afslapning og både kropsligt og mentalt velvære. Vil du gerne prøve yoga selv, kan du enten gøre det derhjemme, melde dig på et hold i dit lokale fitnesscenter eller melde dig ind i en yogaforening. Hvilken variant du vælger, kan blandt andet afhænge af, hvor seriøs du vil være med din yoga, og om du har tidligere erfaring med disciplinen.

Lær at skelne mellem arbejdstid og fritid

En af de primære årsager til, at mange bliver stressede og føler, at de har for travlt i hverdagen, er at mange finder det svært at skelne mellem arbejde og fritid. Den teknologiske udvikling og internettets udbredelse har gjort, at arbejdet i praksis for rigtig mange er tilgængeligt døgnet rundt. Afhængigt af hvilket job, man besidder kan det være en rigtig stor stressfaktor bogstaveligt talt at have muligheden for at arbejde i lommen eller tasken hele tiden.

Vil du gerne skabe mere rum til afslapning i hverdagen og forebygge stress og travlhed, er det en god idé at øve dig i at lære at skelne mellem arbejdstid og fritid og aldrig at lade de to størrelser overlappe. På den måde kan du fokusere på at holde fri, når du holder fri og ikke bruge unødig energi på at spekulere over jobbet.