0
z159

Du skal til at lave en opgave, som kræver noget ekstra information, end den paratviden, du allerede har. Så er det tid til at researche emnet. Dog kan det være svært at finde ud af, hvordan man udfører den bedste research; her kan du finde hjælp.

To piger med computerDet handler om dit mindset

Det kan være svært at koncentrere sig om sin research, især hvis det ikke er et emne, du er super interesseret i. En måde hvorpå, du kan holde dig fokuseret, er ved at skrive specifikke spørgsmål ned, som du vil have besvaret, samt udtalelser, du ved er faktuelle, men som du ikke har en kilde på. Derudover skal du sikre dig, at du har information fra flere forskellige perspektiver, for at garantere at din beskrivelse og eventuelle analyse af emnet er objektiv.

Primære kilder

I mange forskellige fag er det en god idé at have en primær kilde om emnet. Det vil sige en kilde, der ikke skriver om en anden kilde. Et eksempel i historiefaget kan være en tale fra en vigtig historisk person, i stedet for en tekst om selve talen eller personen. I psykologi kan det være de rigtige noter fra et studie i stedet for en diskussion af studiet. Det er med til at give dig en idé om, hvordan det rigtigt foregik, og hvad folks tilgang var til emnet, dengang det var helt nyt og aktuelt.

Sekundære kilder

Dog skal du også bruge sekundære kilder, som så er kilder, der fortæller om, analyserer eller diskuterer hændelsen. Det er nemt at være bagklog, og det vil fremstille nogle pointer, som den originale, primære kilde ikke vil nævne, og som du ikke selv har spottet. Det kan for eksempel være i relation til litteratur, hvor du skal læse en bog, og så kan du vælge at læse andres analyser af værket, før du skriver din egen opgave om den. 

Kvinde med computerSkriv den bedste opgave

Hvad er din største hjælp i hele denne situation? Det er internettet. Der findes utrolig mange hjælpsomme hjemmesider med al mulig slags information. Du behøver ikke kun at holde dig til biblioteket; hjemmesider som klikket.dk har også meget at byde ind med, så du skal endelig ikke begrænse dig selv. Læser du en tekst med egne kilder, der citeres og linkes til, kan du også altid klikke videre og anvende kilderne selv. Internettet er propfyldt med gode oplysninger, og viden du kan indsamle og bruge i både din opgave og i dit liv.