0
z159

Undervisningen i dag foregår i høj grad på vores computer. Vi sidder bøjet over dem i flere timer, og det kan altså skabe spændinger i nakken og skuldrene. De spændinger leder ofte til en grum hovedpine, som vi bedst kender som spændingshovedpine. Der er dog muligheder for at undgå dette – også selvom du sidder med hovedet i bøgerne eller computeren hele dagen. 

Hoved_hænderHvor kommer spændingen fra?

Når det kommer til hovedpine, er det vigtigt at overveje, hvor smerten mon kommer fra. Der er nemlig stor forskel på, hvilken slags hovedpine, man har. Du vil ofte kunne mærke forskel på, hvor smerten rammer, når det er en hovedpine på grund af mangel på vand i forhold til en spændingshovedpine. 

Det kan også være, at du blot har en almindelig influenza – som dog også ofte vil medføre feber. Er det dog en spændingshovedpine, så er det vigtigt at finde ud af, hvor du især er spændt. Er det nakken eller skuldrene? Når først du har fundet ud af dette, kan du nemmere mindske smerterne.

Få styr på søvnen

Faktisk behøver det ikke at vores dårlige holdning, når vi sidder bøjet over computeren, der giver de store smerter og spændinger. Det kan også være forbundet med søvnen. Læg derfor mærke til, hvordan du sover. Sover du med mange puder eller helt uden? Er du ofte øm når du vågner?

Mange oplever også, at de skærer tænder i søvne. Det kan skabe muskelspændinger og ømhed i kæben. Her handler det om at finde en god og billig bideskinne, der vil hjælpe med at justere den overdrevne skæring af tænder. Når alt kommer til alt, kan det være en rigtig god idé at kigge på, hvordan vi sover. Jo bedre vi sover, jo bedre en dag kan vi også få os. Ønsker du derfor at give den gas i skolen, så hav en god nats søvn inden. 

God_søvnKom op af stolen

Er smerterne forårsaget af, at du sidder ned længe, så sørg for at komme op af stolen. At bevæge sig er altid en god ting, og føler du dig låst fast i samme stilling, så er det vigtigt at få rørt sig. Endnu bedre er det også, at du ved at bevæge dig for fornyet energi og ilt til hjernen. Derfor er det altså en god idé at tage små pauser, hvori bevægelse er inkorporeret.