0
z159

Mange danskere er medlemmer af a-kasser, fordi de herved kan få økonomisk hjælp i tilfælde af, at de står uden job og dermed uden indkomst. Af samme grund anbefales alle på det danske arbejdsmarked at blive tilknyttet en a-kasse. Men der findes mange a-kasser i Danmark. Så hvordan sikrer man sig, at man har valgt den rigtige, eller hvordan vælger man den rigtige, hvis man skal melde sig ind for første gang. Læs med her og få svarene.

Fagspecifikke a-kasser

Måske har du hørt om fagspecifikke fagforeninger, men der findes faktisk også fagspecifikke a-kasser. De to ting er dog som regel tæt knyttede til hinanden. Det er meget almindeligt, at fagforeninger har specialiseret sig inden for et bestemt fag eller en bestemt branche, så de kan yde målrettet og specialiseret hjælp til deres medlemmer. Samtidig er der også mange fagforeninger, som har a-kasser tilknyttet. Det vil sige, at man, hvis man er medlem af en af disse fagforeninger, kan blive tilknyttet en a-kasse gennem sin fagforening. 

Det kan være en stor fordel at have sin fagforening og a-kasse samlet samme sted, og vælger man en fagspecifik en af slagsen, som eksempelvis CA vil man samtidig kunne få specialiseret rådgivning. Man bør dog være opmærksom på, at disse fagspecifikke a-kasser ikke optager medlemmer fra andre fag. Findes der ikke en fagspecifik a-kasse for dit fag, må du derfor vælge en generaliseret a-kasse.

Kvinde undren

Tænk ikke på dagpengesatsen

Af og til kan man læse eller høre, at der kan være forskel på, hvor meget man får i dagpenge fra a-kasse til a-kasse. Men det er altså en misforståelse. Det er ikke den enkelte a-kasse, der er herre over, hvor meget den vil udbetale i dagpenge til den enkelte kunde. Tværtimod er dagpengesatserne afgjort politisk. Når du vælger a-kasse, skal du således ikke tænke på, om den ene nu kan give dig flere dagpenge end den anden. Der er ikke nogen forskel, og det er således ikke det, der skal afgøre dit valg.

Forskelle i prisniveau

For at være medlem af en a-kasse, skal man betale en fast månedlig ydelse. Hos nogle a-kasser er denne ydelse forholdsvis lav, mens den hos andre er højere. Mens der ikke er forskel på dagpengesatsen de enkelte fagforeninger imellem, kan der være forskel på mængden af fordele, du får. Vælger du en billigere a-kasse, får du som regel også, hvad du betaler for – det vil sige den økonomiske hjælp, du er berettiget til, men ikke særlig meget andet. Om du vælger en billig eller dyrere a-kasse er således op til dig selv, men valget vil have indflydelse på mængden af fordele, du får.

Kvinde tommel op

Efterlad en kommentar