0
z159

Du har et essay for i dansk, men du er lidt i tvivl om hvordan man skriver sådan et. Læreren har sagt, du skal skrive en personlig tekst om noget, du interesserer dig for. Men alligevel har du lidt svært ved at finde ud af det. For selvom du har frie tøjler, kan det være svært at komme ordentligt i gang. Bare rolig. Vi hjælper dig på vej til at skrive dit livs essay.

Inden du begynder at skrive

Inden du kaster dig ud i at skrive, er der er et par ting, du skal vide. For det er ikke ligegyldigt hvilket emne, du vælger.
Og det med at finde et emne, kan heller ikke altid være så ligetil. Den bedste måde at brainstorme på inden for essaygenren, er at lave noget du synes er spændende at skrive om.

Det kan for eksempel være dit yndlingsspil eller en person, som du godt kan lide. Det er dog rigtigt vigtigt at emnet ikke bliver for overordnet, da det hurtigt kan blive ligegyldig læsning. Derfor er det bedre at gå lidt ned i dybden med noget, som der interesserer dig.

Essay_skole_computer

Hvis du stadig er har brug for en hjælpende hånd med at forstå, hvad et essay er, kan du besøge https://teenliv.dk/essay/ for at få mere styr på det. De gennemgår alle de ting, du skal huske for at skrive det bedste essay.

Opbygning og skriveprocessen

Det vigtigste i et essay er at vi også får din holdning og dine tanker at vide. Derfor skal du ikke kun redegøre for hvad der er faktuelt, men også komme ned i dybden og kommentere på, hvad du har skrevet. Derfor er det en rigtig god idé at lave lidt research på emnet, inden du begynder at skrive. Og du må gerne lege med ordene, så det kommer til at lyde lidt lækkert.

Husk at give dit essay en form for afslutning. Det kan være du starter din tekst med det, du også slutter med, for at få en rød tråd i din tekst. Men hvis du skriver om noget, der kører over en tidslinje, kan det også være en fordel at starte med starten.

Essay_skole_bog

Her gælder det om at lege med opbygningen.
Når du begynder at skrive, er det ikke sikkert, du ved hvordan dit essay slutter. Om du konkluderer løbende eller til slut er ligegyldigt, så længe du bare gør det.

Hvis du mangler et emne, kan du besøge https://fattigstuderende.dk/, som giver dig tips og tricks til at leve bedre på SU. På hjemmesiden kan du finde råd til hvordan du får styr på økonomien og laver lækre retter til rå penge.
Husk at et essay er din fortælling. Så gør det til dit eget.

Efterlad en kommentar