0
z159

Hvis du kender en student, kan du være sikker på at denne står i en noget speciel situation; første gang uden en planlagt fremtid og helt udmattet efter at have knoklet sig igennem den sidste eksamensspurt. Der er mange måder at lade studenten vide, at du er der med din støtte uanset hvad valget ender på.

Nyd den velfortjente sommerferie

Udover at studenten er blevet færdig med gymnasiet, er der nu også sommerferie og man må sige, at den er velfortjent. Tømmermændene efter studenterugen når knap nok at lægge sig, før spørgsmålet lyder: hvad skal der så ske nu?

Mind din student om at der er god tid til at nyde sommeren! De behøver ikke at vide hvilket studie de skal ind på med det samme. Giv et gavekort til noget hyggeligt og lækkert, en biograftur eller en iskiosk. Eller lad roen sænke sig over den travle studenterhjerne med en omgang massage eller wellness. Du kan også fatte saks og pap og lave dit eget gavekort til en tur på stranden eller i skoven med en treretters menu i picnickurven.

studerende

Send studenten godt ud i verden

Hører studenten til de mere rejselystne, der snart er over alle bjerge, kan du med fordel bidrage til rejsen med noget brugbart. Der er mange udgifter i forbindelse med at rejse, en sjov idé kunne være at lave et gavekort til en af de mange vacciner, man ofte skal have. Så kan studenten sende en kærlig tanke hjem, når han/hun ikke smittes af japansk hjernehindebetændelse på vandreturen i Asien. Det kan være rart at få hjælp til at løfte den økonomiske byrde, da udgifterne til sådan en omgang vacciner snildt kan løbe op og blive firecifret.

En anden god idé til den rejsende kan være noget så uundværligt som en bæltetaske, hvor man kan have alle ens værdigenstande samlet og tæt på kroppen. Det er både praktisk, nødvendigt og kan opfattes som at du støtter studenten i at komme ud og opleve verden.

Når euforien har lagt sig

Uanset hvad du vælger at give, hører der også et kort med til en så vigtig begivenhed. Når feststemningen og euforien har lagt sig, kan studenten rammes af rådvildhed over, hvad der så skal ske. De bliver ikke længere mødt af et knus og et tillykke alle steder, de går, og så kan det være dejligt, at have nogle gode tanker på skrift, så man altid kan tage det frem.

Sæt dig ned, tænk på studenten; hvad vil du egentlig sige? Hvad ville du ønske, nogen havde sagt til dig, engang du stod i en lignende situation? En påmindelse om at studenten er for sej, at det nok skal gå, eller at du altid vil hjælpe. For at vise at du mener det, kan du prøve at tænke i andre baner end de klassiske studenter-kort fra boghandleren med en studenterhue på. Det kunne også være et kort med fugle, der flyver, for at lede tankerne over på friheden eller en langstrakt strand i solskin for at sige: god sommer!

Efterlad en kommentar