0
z159

Der er mange studerende, som i princippet aldrig rigtig har fri. De har altid en opgave de skal skrive eller noget de skal læse. Det er klart, at mange studerende har lang sommerferie, men udover det har de faktisk ikke så meget ferie. Heldigvis betyder det ikke, at man ikke kan nyde livet. Har man for eksempel en familie, der skal på efterårsferie kan det være rigtig ærgerligt hvis man er nødt til at læse. Måske har man en stor opgave, som man skal lave til et bestemt tidspunkt. Det kan være frustrerende, hvis det er med til at gøre, at man ikke kan komme på ferie med resten af familien. Her er det en langt bedre ide, hvis man blot kan sørge for, at man kombinerer de to ting. Tag afsted med din familie på efterårsferie og tag bøgerne med. 

Studerende smider hattenOpdel din feriedag i nydelse og arbejde

Det er vigtigt, at du er meget god til at opdele din dag i din efterårsferie på den rette måde. Skal du have lavet noget studierelateret er det nemlig vigtigt, at du har fordybelsen til det. Læs mere her og find ud af hvor du kan læse og tage på ferie samtidig. På forhånd bør du sige til dig selv præcis hvor meget du regner med at læse. Her kan du lige så godt være realistisk. Sig, at du hver dag skal læse i to til tre timer. Det er dog vigtigt, at disse timer så er intense og at du rent faktisk gør det. 

For hvis du sørger for ikke at holde mange pauser og at være meget fokuseret undervejs kan du faktisk ende med at kunne nå at lave rigtig meget på tre timer om dagen. Dermed er det et godt tal for timer, som du skal læse hver dag. Når så du har overstået de tre timer kan du gå ud og nyde efterårsferien med resten af familien. En anden tilgang kan også være, at du sætter dig nogle mål. Skal du skrive en stor opgave kan du for eksempel sige til dig selv, at du første dag skal skrive introduktionen. Næste dag skal du starte på analysen, som du færdiggør på tredjedagen. Også teoriafsnit skal skrives og så er det konklusionen. Det er også en smart måde at gøre det på. Hvad der fungerer bedst for dig er helt individuelt hvorfor man bør tage udgangspunkt i sin egen situation. 

Børn i skoleGiv dig selv lov til at slappe af

At slappe af under studiet er vigtigt. Går man konstant rundt og stresser over, at man ikke får gjort det man skal, vil man formentligt nå væsentligt mindre end hvis man er meget afslappet. Derfor er det en ide at lade sig selv slappe af også. Det er nemlig de hyggelige øjeblikke alene eller sammen med andre, som er med til at gøre, at man rent faktisk kan studere og have energi til det.