0
z159

Det er både benhårdt og virkeligt dyrt at være studerende. Og særligt studiebøgerne er en virkelig tung post i budgettet. Det kan være svært at få alle ender til mødes, når du samtidig også skal betale husleje og have noget at spise. Der er ingen nemme veje, men der er dog alligevel enkelte tiltag, du kan gøre for at få råd til studiebøgerne.

BøgerKøb bøgerne brugt og sælg dem, når du er færdig

Du skal typisk kun bruge bøgerne i et enkelt semester, og de bliver derfor hverken slidte eller går i stykker. Du kan derfor med fordel holde øje med interne opslag på studiet, hvor andre studerende sælger deres gamle bøger. Du kan virkelig spare nogle penge her, hvis du kan leve med andre studerendes noter i de gamle bøger.

Du skal dog være opmærksom på, hvilket oplag og hvilken udgave af bogen, der står på pensumlisten, så du får købt den rigtige bog hjem. Mange bøger bliver jo løbende opdateret, ligesom fag, emner og idéer kan udvikler sig, så en helt ny bog må skrives. Her bør du ikke gå på kompromis, for du ved ikke, om du simpelthen går glip af en del af pensum ved at købe en tidligere udgave.

Husk også, at du selv kan sælge dine egne bøger videre, når du selv er færdig med dem og på den måde få lidt ekstra penge på kontoen.

Tag et studiejob

Et studiejob er ikke kun en gevinst for din økonomi. Den er en kæmpe gevinst for din faglige udvikling, dit CV og dine muligheder for at score drømmejobbet efter endt studie. Ved et studierelevant studiejob har du nemlig mulighed for at prøve kræfter med faget i praksis, og det er en kæmpe stor fordel, når du skal finde ud af, hvilken retning du skal gå inden for dit fag.

Det er desuden også rigtigt godt at kunne vise over for en fremtidig arbejdsgiver, at du har været dedikeret og målrettet hele vejen gennem studiet. Og så kan pengene fra studiejobbet samtidig lette din økonomi.

PengeTag et lån

Der findes særlige lån til studerende, som er relativt billige at optage. Men hvis det ikke er nok, og du ikke kan finde et studiejob, kan det være relevant at optage lån på nettet. Gå efter de bedste forbrugslån ved at gøre dit benarbejde grundigt på forhånd. Du kan således ansøge om lån hos flere forskellige låneselskaber og derefter vælge og vrage imellem de forskellige låntilbud, du får. Du må i den forbindelse sammenligne de forskellige hurtig lån på nettet, så du får de bedste lånevilkår til de billigste priser. Og husk så; du må aldrig låne flere penge, end du reelt har brug for. Det kan blive en dyr affære.