0
z159

Hvis der er én ting, som er vigtig for os alle, så er det at have styr på pengene. Det er bare meget federe, hvis det hele går op – og det er aldrig særligt sjovt at skulle spise havegryn de sidste to uger hver eneste måned. Der er heldigvis nogle ting, du selv kan gøre, for at holde styr på dit budget. Her får du forslag til, hvordan du bedst muligt balancerer finanserne.

Hold styr på, hvad du køber

Det er bare en rigtig god idé at danne sig et overblik over, hvor pengene ryger hen. Det gør det hele lidt lettere, hvis du ved, hvorfor kontoen pludselig går i nul. Til at starte med er det fornuftigt at holde øje med, hvor meget du handler for. Gem alle dine kvitteringer, og regn beløbene sammen ved månedens afslutning. Herefter kan du dividere med det antal dage, måneden har haft, og se hvor meget du i gennemsnit bruger hver dag. Så har du et udgangspunkt for, hvor meget du har brug for, og så kan du sammenligne med dit reelle rådighedsbeløb.

regning

Det bliver bare lidt lettere at holde styr på pengene, hvis man ved, hvilke grænser man skal rette sig efter. I den forbindelse er det også en god idé at oprette et budget i Excel eller lignende, hvor du kan skrive alle dine udgifter og indtægter ind – på den måde har du stående på sort og hvidt, hvor meget du må bruge hver måned.

Tænk dig om, før du låner

Der findes utallige lån rundt omkring på internettet. Det er selvfølgelig fint at have muligheden for at låne, men det er vigtigt du tænker dig om, inden du kaster dig ud i hurtige lån med tårnhøje renter. Det kan hurtigt gå galt, hvis du tager mange små lån rundt omkring, og pludselig sidder med en stor mængde gæld, som du skal afdrage på hver måned.

penge

Så får du pludselig færre penge til mad, fornøjelser samt faste udgifter, fordi en stor del af dit rådighedsbeløb spildes på gæld. Naturligvis kan man blive nødt til at låne i nogle situationer, men hvis det bare drejer sig om et par smarte, nye sko eller en gang sushi til aftensmad, er det ofte bedre for din økonomi at undvære.

Efterlad en kommentar