0
z159

Det kan blive aktuelt for alle, da det ikke kun er noget som bliver relevant for en bestemt befolkningsgruppe. Det er også vigtigt at få nævnt, at det ikke er noget der skal være tabu omkring, eller dannes et tabu om, da det er en helt suveræn ydelse, som kan blive aktuel for alle og enhver, da de typiske psykiske lidelser er noget som rammer alle, og det kan ramme alle. Så netop derfor er det vigtigt, at alle bliver klar over, at psykologbehandling er noget man bør opsøge, hvis det er man har en tanke om, at man måske har brug for det. Brugen for en psykolog og behandling er noget, som både kan tilbydes til børn, unge og voksne.

Hvad kan man blive behandlet for?

Viften med lidelser som kan behandles, er ret bred, og derfor kan mange få hjælp af psykologbehandling. De mest velkendte er stress, angst og depression. De resterende er fobier, socialfobi, sorg, krise, vrede, selvværdsproblemer, traumer og PTSD, søvnproblemer, OCD og ADHD, spiseforstyrrelser, samlivsproblemer og parterapi.

Hjaelp hos psykolog

De hyppigste forekommende tilstande

Stress, angst og depression er de tre tilstande, som generelt forekommer hyppigst hos den danske befolkning.

Stress

Stress er nemlig noget, som efterhånden forekommer hos mere eller mindre alle i det danske land, da det er noget som opstår meget på baggrund af den fart, som det generelle samfund suser afsted i. Der er kommet rigtig mange ting man i hverdagen som man for det første skal nå, men også rigtig meget, som man gerne vil, og det giver tilsammen et øget pres, som også resultere i en form for stress. Dog er stress et bredt begreb, da det er helt naturligt. Det er kroppens alarmsystem, som går ud og siger, at der er noget som foregår i et højt tempo. Mange snakker om den gode og den dårlige stress, og det giver som sådan mening, da det afhænger af den enkelte. Nogen foretrækker og fungerer bedst, hvis de har meget på tegnebrættet, imens andre foretrækker at have få ting de skal, og dermed have en mere rolig hverdag. Dog skal man være klar over, at der kan være for meget man har i hovedet, og netop det kan på en længere sigt gøre, at man går ned med stress.

Psykolog hjælp

Angst

Ligesom stress så er angst en del af alarmsystemet i kroppen. Angsten er en frygt eller en form for bekymring. Det hjælper os til at komme igennem forskellige situationer, men det kan blive et stort problem, og det sker som regel når det er, at man oplever angst og frygt over hverdagstingm, eller det som kan kategoriseres som småting. Der findes flere forskellige former for angst, som kan opleves. I samme situation skal fobier også nævnes, da det er en frygt eller en bekymring for noget helt specifikt.

Depression

Netop depressionen udløses af belastninger eller nogle belastende situationer, som man kan have oplevet. Det kan være nogle helt reelle livssituationer, som har påvirket individet helt konkret, og det er meget typisk et dødsfald, eller en meget markant og alvorlig krise, som det er man oplever. Der er nogle kendetegn som man skal være meget opmærksom på. Det helt store kendetegn er, at alt er gået hen og er blevet negativt. Det som ofte opleves er, at alt bliver negativt, og specielt tankerne om enten sig selv, andre er noget som gang på gang vender tilbage, og som altid er negative. Mange forsøger sig med medicin, når det er de rammes af negative følelser, eller meget nedadgående humør. Dog er det ikke den rette løsning, da der som regel er noget helt konkret i hovedet eller sindet, som har sat nogle spor, som påvirker individet meget. Derfor er det vigtigt, at man går ud og får søgt hjælp inden det er for sent. Man må bare sige, at medicin er ikke løsningen på psykiske lidelser, da man skal nå til bunds, for at finde det rigtige problem.

Efterlad en kommentar