0
z159

I Danmark virker det umiddelbart til, at vi er en kæmpe flok af glade givere. Det virker i hvert fald til, at vi bruger enhver lejlighed til lige at give hinanden en gave, hvad end det er jul, fødselsdage eller noget så gement som en værtindegave. Endda i dagene op til jul, er der i mange hjem tradition for pakkekalendere. I et land som USA, er man kommet frem til, at den gennemsnitlige husholdning bruger lige omtrent 2% af deres indkomst på gaver til andre. Selvom der ikke lige umiddelbart er blevet gennemført et lignende studie i Danmark, så er det på ingen måde utænkeligt, at det selvsamme tal i Danmark er mindst lige så højt.

En glad giver

Mangel på studier

Lige netop med den viden bliver det faktisk også vigtigt at finde ud af, hvordan man reelt finder den bedst mulige gave. Desværre er videnskaben på lige netop det område ikke særligt ekstensiv. I stedet bekræfter de få studier, der er på området faktisk bare mere eller mindre, hvad vi bagerst i hovedet allerede vidste. For eksempel afhænger en gaves succes i høj grad af, hvor godt vi kender modtageren og deres egentlige interesser. 

Gaver med kortOplevelsesgaver

Derudover er man også kommet frem til, at oplevelsesgaver er væsentligt bedret til at skabe styrkede venskaber eller forhold mellem mennesker i det hele taget. Det viser sig nemlig, at oplevelser fremprovokerer mange flere følelser i modtageren, end en simpel materiel gave gør. Det gør sig gældende, når vedkommende modtager gaven, men det gør det i allerhøjeste grad også, når de tager gaven i brug og bruger oplevelsen. Den slags hænger ganske enkelt bedre ved, og er derfor den type gaver, der skaber mest glæde, og som er bedst til at udvikle og forbedre forhold imellem mennesker.

En oplevelsesgave kan derfor være det perfekte valg til din bedste ven, din mor, eller den du lige har mødt. Lige meget hvad, er det psykologisk set nemlig en af de bedste gaver. Oplevelsesgaverne vinder desuden også på alsidighed. Der er enormt mange forskellige oplevelser at vælge imellem, og der er derfor virkelig noget at vælge imellem. Også i den sammenhæng er der derfor en oplevelse for både din mor og din bedste ven.

Efterlad en kommentar