0
z159

Der findes utallige studier, der viser, at mennesker lærer på vidt forskellige måder. Nogle mennesker lærer bedst ved at bruge deres høresans og derved lytte, til det der bliver undervist i. Andre mennesker lærer bedst ved at bruge deres synssans, og de skal dermed visuelt kunne se, det der bliver undervist i. Den sidste gruppe af mennesker lærer bedst ved at bruge følesansen og skal altså fysisk kunne arbejde med det underviste materiale. Mange mennesker lærer bedst ved at bruge en blanding af de ovennævnte sanser.

En visuel forklaring

Det kan være, at du har fået en hel del læsestof med hjem, som du skal have læst på kort tid. Selvom du læser det grundigt igennem, kan det være svært at forstå, hvad der står skrevet. Forfatterne af de skrevne artikler bruger ofte et snørklet og kompliceret sprog, der kan være svært at forstå. Det kan også være, at din lærer bliver ved med at forklare et svært emne på den samme måde. Derfor kan det i nogle tilfælde være mere givende at se en video, der omhandler det samme emne.

Der findes mange forskellige platforme, hvor det er muligt at finde forklaringer på et specifikt emne. Det kan ofte hjælpe at få en anden persons forklaring af et emne. Ofte prøver personerne i videoerne også at forklare et emne på en simpel og forståelig måde. I videoerne har du også mulighed for at få en visuel forklaring, der kan hjælpe med at forstå emnet.

Forskellige platforme

Der findes platforme med videoer, som mange skoler stiller til rådighed. Her kan det være muligt at se videoer om eksamensemner, hvor du kan høre en anden forklaringen end din lærers forklaring af et emne. Det kan være med til at gøre et kompliceret emne lidt mere overskueligt. På nogle platforme er det også muligt at se eksamensvideoer, så du kan se, hvordan det foregår til den givne eksamen. Det kan skabe lidt mere ro omkring eksamen, så du ved, hvad du går ind til.

youtubeDer findes også mange forskellige videoer på nettet. Der er næsten ikke det emne, som ikke allerede er blevet forklaret på nettet. Ved en søgning kan der komme mange forskellige resultater frem, og det er derfor bare med at vælge den video, som du synes, forklarer emnet bedst muligt. Der findes mange forskellige platforme, og det kan derfor være en god idé at læse om de forskellige platforme. På den måde ved du, hvor du skal lede efter videoer, når der kommer et emne, du ikke forstår.

Få en opsummering

Lige inden en eksamen kan det være svært at huske alle de emner, som du har været igennem i løbet af skoleåret. Derfor kan det være en god idé at bruge videoer til at få opsummeret et emne. Der findes mange gode dokumentarer, der kan belyse et specifikt emne. Det kan sågar være, at nogle film kan være med til at opfriske din hukommelse. Det kan nemlig virke lidt mere afstressende at se en film frem for at læse lige inden eksamen.