0
z159

Hvis du ikke har levet under en sten de seneste år, så har du sikkert hørt om de mennesker, der på en eller anden måder kan leve af at uploade videoer til Youtube. Hvis du går med drømme om at slutte dig til disse heldige mennesker, så bør du læse videre her hvor du vil få lidt mere viden om de forskellige måder man i dag kan tjene penge på Youtube. 

Annoncer

Rigtig mange Youtubere tjener deres penge på annoncer, der oftest placeres inden deres indhold bliver afspillet. Dette vil typisk ske via Google Adsense, der er en tjeneste der måler hvor mange gange deres videoer er blevet set. Det springende punkt her er dog, at din video skal have en visning på over et halvt minut for at tælle som en egentlig visning. For at tjene penge på Adsense, så skal man selvfølgelig basere dette på antallet af visninger; men endnu vigtigere, så handler det om hvilke annoncer man anvender, og hvor mange gange der klikkes på linkene til annoncerne. 

Indtjening og karriereProdukt placering

En anden potentiel indtjeningsmåde for Youtubere er ved at placere produkter i deres indhold. Dette betyder i Youtube sammenhæng, at man på et eller andet tidspunkt i sin video stopper op for at reklamere for et givent produkt. Producenten af dette produkt vil nu betale Youtuberen et aftalt beløb for at reklamere for deres produkt. Det er i denne forbindelse ekstremt vigtig, at man får fat i så mange abonnenter og følgere som overhovedet muligt. Dette skyldes selvfølgelig, at ens kanal vil være langt mere tiltrækkende for potentielle annoncører – jo større publikum, jo større mulighed for salg.

Følg Youtubes regler vedrørende bedste praksis

For at have de bedste chancer for at få så mange følgere som muligt, så forlanger Youtube desuden også at man følger deres regler vedrørende bedste praksis. Dette betyder i grove træk, at man som Youtuber forpligter sig til at lave indhold med et højt niveau, der formår at tiltrække brugerne. En typisk Youtube bruger vil typisk bruge siden til at finde en løsning på et givent teknisk problem eller måske blot for at blive underholdt. Ved at have godt indhold, så vil der være langt større chance for at ens indhold bliver vist og delt. Og jo mere en video vises og deles, jo større værdi vil den have for Youtube. Og dette vil så betyde en langt større rangering på sidens søgeresultater, og større indtjeningsmuligheder via annoncer. For at opnå dette, så skal man f.eks. sørge for at have det bedste udstyr til at filme ens indhold. Dette kræver selvfølgelig noget kapital, men på den anden side kræver enhver virksomhed en smule indledende investering.

Udfordringer med indtægtsgenerering

Uanset hvor godt man sætter sig ind i de forskellige strategier, så  vil man som vordende Youtuber stadig stå overfor en række forskellige udfordringer, når det kommer til indtjening. For det første skal man være klar over, at indtjeningsmulighederne på annoncerne på ingen måde kan betegnes som værende særligt høje – især hvis man ser dem i forhold til de mere traditionelle medier. Derudover vil selve Youtube også sørge for at tage en rigtig stor del af kagen.

Konklusion

Når alt tages i betragtning, så vil man på trods af de forskellige vanskeligheder dog stadig være i stand til at kunne tjene penge på Youtube. Det kræver dog, at man formår at skabe godt indhold, der vil tiltrække en stor mængde følgere og visninger. Hvis dette lykkes, så er der til gengæld en hel del penge at tjene på at være Youtuber. De skal blot væbne dig med tålmodighed, og ikke regne med at millionerne ruller ind på bankkontoen sådan lige med det samme.